Divortul afecteaza dezvoltarea copilului

Divortul parintilor reprezinta pentru un copil principalul factor care ii poate perturba buna dezvoltare, atat psihica, cat si afectiva.
Desi pentru adulti poate este mai usor de indurat un divort, pentru copil va fi intotdeauna una dintre cele mai apasatoare si grele frustrari.
Acest lucru se lasa de cele mai multe ori cu urme grave in ceea ce priveste comportamentul si educatia copilului.
Pentru a se dezvolta armonios si bine, un copil are nevoie de indrumarea ambilor parinti, dar si de un mediu placut, afectuos in care sa traiasca, in care sa se simta iubit si sa ofere la randul lui iubire.
Daca acest lucru nu se poate din cauza faptului ca divortul a intervenit intre parinti, cel mai bine ar fi ca micutul sa petreaca timpul atat impreuna cu ambii parinti, cat si separat.
Vacantele vor fi ceva mai greu de organizat si de pus la punct, deoarece fiecare va dori sa petreaca cat mai mult timp cu copilul. In cazul in care custodia este data mamei, ideal ar fi ca micutul sa-si petreaca cel putin doua luni din vacanta de vara la tatal lui, sau invers, in functie de cine a preluat custodia.
Craciunul si Pastele sunt doua sarbatori care se petrec musai in sanul familiei, alaturi de parinti, bunici, verisori, etc. Cel putin pana la varsta de 14-15 ani va simti nevoia sa-si petreasca vacantele in felul acesta.
Incearca sa pastrezi relatii amicale cu fostul sot de dragul copilului, cel putin in primii ani dupa divort, care vor fi cel mai greu de suportat de copil.
Lipsa unuia dintre parinti din caminul si locul in care traieste este foarte greu de indurat si de inteles. Incearca sa-l feresti pe copil de certurile si neintelegerile pe care le ai cu tatal lui si sa-l faci sa inteleaga ca despartirea dintre voi nu are nicio legatura cu el, ca nu el este vinovat pentru situatia creata. Acesta este sentimentul cu care majoritatea copiilor traiesc dupa un divort. Acest sentiment le marcheaza vietile, precum si dezvoltarea afectiva si relatiile sociale cu cei din jur.
Depinde numai de voi, parintii lui, sa-l faceti sa gandeasca si sa simta diferit.

Citeste si:  Onicomicoza - problema unghiilor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.