fbpx

Doua bauturi acidulate consumate zilnic, maresc riscul aparitiei cancerului pancreatic

Acelasi risc de îmbolnavire îl au si cei care consuma cantitati mari de îndulcitori în cafea sau ceai, se precizeaza în studiul publicat în American Journal of Clinical Nutrition.Autorii acestei cercetari au descoperit ca persoanele care consuma zilnic cel putin doua doze de bauturi acidulate prezinta cu 90% mai multe riscuri de a fi diagnosticate cu cancer pancreatic fata de cei care nu beau astfel de bauturi. De asemenea, ei au constatat ca persoanele care obisnuiau sa adauge zahar în alimente sau bauturi prezentau cu 70% mai multe riscuri de a dezvolta aceasta forma de cancer.Medicul Susanna Larsson, coordonatorul al acestei investigatii, sustine ca este vital ca oamenii sa învete sa previna aceasta maladie deoarece este foarte dificil de tratat si adesea, este descoperita prea târziu. "Credem ca are legatura cu insulina. Daca se consuma o cantitate mai mare de îndulcitori, nivelul de zahar din sânge creste si astfel pancreasul este suprasolicitat. Acest fenomen stimuleaza dezvoltarea pancreasului si duce la aparitia tumorilor canceroase", a declarat Larsson.La acest studiu au participat 80.000 de persoane cu vârste între 45 si 83 de ani, care au dat indicatii despre alimentele si bauturile pe care le-au consumat în mod regulat.
Acelasi risc de îmbolnavire îl au si cei care consuma cantitati mari de îndulcitori în cafea sau ceai, se precizeaza în studiul publicat în American Journal of Clinical Nutrition.Autorii acestei cercetari au descoperit ca persoanele care consuma zilnic cel putin doua doze de bauturi acidulate prezinta cu 90% mai multe riscuri de a fi diagnosticate cu cancer pancreatic fata de cei care nu beau astfel de bauturi. De asemenea, ei au constatat ca persoanele care obisnuiau sa adauge zahar în alimente sau bauturi prezentau cu 70% mai multe riscuri de a dezvolta aceasta forma de cancer.Medicul Susanna Larsson, coordonatorul al acestei investigatii, sustine ca este vital ca oamenii sa învete sa previna aceasta maladie deoarece este foarte dificil de tratat si adesea, este descoperita prea târziu. "Credem ca are legatura cu insulina. Daca se consuma o cantitate mai mare de îndulcitori, nivelul de zahar din sânge creste si astfel pancreasul este suprasolicitat. Acest fenomen stimuleaza dezvoltarea pancreasului si duce la aparitia tumorilor canceroase", a declarat Larsson.La acest studiu au participat 80.000 de persoane cu vârste între 45 si 83 de ani, care au dat indicatii despre alimentele si bauturile pe care le-au consumat în mod regulat.

Citeste si:  Atacurile de astm pot fi declansate de infectii bacteriene
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.