Dusmanul din umbra

“Dusmanul din umbra” asa cum este numit de unii dintre medicii ginecologi, face ravagii in fiecare an in randul femeilor.
Cancerul de col uterin, asa cum il stim cu totii, este una dintre cele mai frecvente cauze ale mortalitatii, atat in tara noastra, cat si la nivel global.
I se spune “dusmanul din umbra”, pentru ca nu are simptome si manifestari, decat in faza finala, cand de cele mai multe ori este prea tarziu pentru a mai putea salva ceva.
Tu ti-ai facut analizele si controalele periodice pe anul acesta? Daca nu ai facut-o pana acum, te sfatuiesc sa o faci cat mai repede, sa lasi rusinea sau alte motive deoparte si sa iti verifici starea de sanatate.
Cum poti face asta? Simplu: printr-o programare la medicul ginecolog si la un laborator de analize medicale.
Primul test pe care trebuie sa ti-l faci este testul Babes Papanicolau, care iti va indica daca exista un proces inflamator, o infectie, o ciuperca prezenta sau celule canceroase.
In cazul nefericit in care la acest test se vor gasi celule canceroase, va trebui sa mergi mai departe cu consultatiile si investigatiile si sa efectuezi analiza HPV genotipare, care iti indica numarul celulelor canceroase existente. Sunt mai multe tipuri de celule: unele inofensive, care se pot trata, dar si celule extrem de periculoase, care daca nu sunt depistate la timp pot provoca aparitia cancerului.
De asemenea, orice problema ginecologica trebuie tratata cu seriozitate, pentru ca foarte multe boli nu prezinta semne de manifestare. Daca nu ai nici un simptom, nu inseamna ca trebuie sa te culci pe o ureche si sa crezi ca totul este in regula.
Prezinta-te la medicul ginecolog o data la 6 luni si nu uita sa-ti faci si aceste doua analize, deosebit de importante pentru sanatatea ta.
Nu lua medicamente sau tratament de capul tau sau din auzite, pentru ca poti agrava si mai rau starea de sanatate sau poti da in alte complicatii iremediabile.

Citeste si:  Sucurile naturale de fructe pot reduce eficacitatea medicamentelor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.