Esti pregatita sa devii mama vitrega

Sa devii mamica vitrega nu este un lucru usor, mai ales daca nu cunosti foarte bine copilul si relatia dintre el si tata. De regula, copilul care a trecut printr-un divort alaturi de parintii sai, va accepta foarte greu prezenta altei persoane in viata lui care sa-i tina locul mamei sau al tatalui.
Pentru a putea face fata acestei schimbari trebuie sa-l intelegi pe copil si sa te pui in locul lui: nu este usor sa accepti ca mami nu va mai locui cu voi si ca tati s-a recasatorit si altcineva se va ocupa de tine de acum incolo.
De aceea este foarte important sa ai multa rabdare cu el si sa-l lasi sa se apropie de tine atunci cand simte el. Nu incerca sa fortezi lucrurile sau sa te impui in fata lui, pentru ca nu vei face decat sa-l indepartezi si mai mult sau sa te urasca. Va ajunge chiar sa creada cat tu esti motivul pentru care el este in situatia asta si nu te va suporta o viata intreaga.
Pentru a-i intra pe sub piele trebuie sa te porti frumos cu el, sa fii intelegatoare si sa-l lasi in pace atunci cand iti cere acest lucru. Prietenia si apropierea dintre voi trebuie sa se faca treptat si natural.
Daca si tu mai ai un copil dintr-o casnicie sau relatie anterioara, incearca sa nu faci discriminari si sa mentii armonia in relatia cu ei. Nu-l pedepsi atunci cand greseste. Lasa-l pe tatal lui sa se ocupe de aceste lucruri pana cand simti ca ai fost acceptata si respectata.
Nu o vorbi niciodata de rau sau nu o critica pe mama naturala a copilului. Indiferent de ce s-a intamplat, mama ramane tot mama si copilul o iubeste neconditionat. Rolul tau este sa ai grija de el si sa-i oferi intelegere, nu sa-i ocupi locul mamei sale.
Tine cont de nevoile lui daca iti cere un favor si incearca sa-l ajuti, daca si tu consideri ca are nevoie necesara de acel lucru. Nu transforma acest lucru in a-i face mereu pe plac, in speranta ca il vei cuceri. Gandeste-te cum se va comporta cand nu vei mai putea sa-l ajuti sau sa-i indeplinesti dorintele.
Cu amabilitate, rabdare si multa afectiune ii vei castiga increderea si iubirea copilului tau vitreg.

Citeste si:  EDU 2012 - Acces catre o educatie superioara

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.