Femeile insarcinate trebuie sa consume multe legume, fructe si produse lactate

Perioada de sarcina este printre putinele perioade din viata unei femei când aceasta poate sa nu mai numere caloriile. Cu toate acestea, faptul ca o femeie se straduieste mult dupa sarcina sa slabeasca i-a determinat pe nutritionisti sa demareze studii pentru a observa daca nu se poate evita îngrasarea gravidei fara ca fatul sa aiba de suferit.Ceea ce manânca o femeie pe parcursul sarcinii are un efect puternic asupra fatului. Vitamina C, calciul si fierul sunt foarte importante pentru dezvoltarea normala a bebelusului.În paralel, prea multa vitamina A poate duce la aparitia malformatiilor. Mai mult, s-a demonstrat ca daca o viitoare mama consuma pe parcursul sarcinii multa mâncare fast-food îl va face pe cel mic sa pofteasca la aceasta mâncare atunci când va fi mare.Mai mult, cercetatorii spun ca trebuie sa se tina cont pâna la ce greutate trebuie sa ajunga o gravida. Ei spun ca 18 kilograme (inclusiv greutatea fatului) este limita maxima pe care o femeie are voie sa o ia în greutate pe parcursul sarcinii.Cu toate acestea, greutatea finala depinde de greutatea pe care o femeie o are în momentul când ramâne însarcinata. De exemplu, o femeie obeza poate sa ia în greutate pe parcursul sarcinii doar câteva kilograme. În acelasi timp, o femeie slaba se poate îngrasa cu pâna la 25-30 de kilograme.Presiunea ca femeile sa actioneze responsabil în timpul sarcinii si sa aiba grija sa nu ia foarte mult în greutate este mai mare ca niciodata. De la o femeie însarcinata se cere ca ea sa aiba grija ce manânca, cât manânca si în ce fel manânca pentru a nu se îngrasa. Din punct de vedere psihologic, aceasta presiune venita din partea tuturor cunoscutilor este coplesitoare pentru gravida.Expertii spun ca mamicile nu ar trebui sa lase ca o asemenea presiune sa cada asupra lor. În loc sa se chinuie sa slabeasca si sa numere orice calorie pe care o consuma, ar trebui sa se relaxeze. Este nevoie de un an întreg pentru ca o femeie sa-si revina dupa o perioada de sarcina. În timpul sarcinii este foarte important ca femeia sa îsi creeze o dieta sanatoasa, pe care sa poata sa o respecte, fara probleme, si dupa nasterea celui mic.Citeste mai mult în Gândul.
Perioada de sarcina este printre putinele perioade din viata unei femei când aceasta poate sa nu mai numere caloriile. Cu toate acestea, faptul ca o femeie se straduieste mult dupa sarcina sa slabeasca i-a determinat pe nutritionisti sa demareze studii pentru a observa daca nu se poate evita îngrasarea gravidei fara ca fatul sa aiba de suferit.Ceea ce manânca o femeie pe parcursul sarcinii are un efect puternic asupra fatului. Vitamina C, calciul si fierul sunt foarte importante pentru dezvoltarea normala a bebelusului.În paralel, prea multa vitamina A poate duce la aparitia malformatiilor. Mai mult, s-a demonstrat ca daca o viitoare mama consuma pe parcursul sarcinii multa mâncare fast-food îl va face pe cel mic sa pofteasca la aceasta mâncare atunci când va fi mare.Mai mult, cercetatorii spun ca trebuie sa se tina cont pâna la ce greutate trebuie sa ajunga o gravida. Ei spun ca 18 kilograme (inclusiv greutatea fatului) este limita maxima pe care o femeie are voie sa o ia în greutate pe parcursul sarcinii.Cu toate acestea, greutatea finala depinde de greutatea pe care o femeie o are în momentul când ramâne însarcinata. De exemplu, o femeie obeza poate sa ia în greutate pe parcursul sarcinii doar câteva kilograme. În acelasi timp, o femeie slaba se poate îngrasa cu pâna la 25-30 de kilograme.Presiunea ca femeile sa actioneze responsabil în timpul sarcinii si sa aiba grija sa nu ia foarte mult în greutate este mai mare ca niciodata. De la o femeie însarcinata se cere ca ea sa aiba grija ce manânca, cât manânca si în ce fel manânca pentru a nu se îngrasa. Din punct de vedere psihologic, aceasta presiune venita din partea tuturor cunoscutilor este coplesitoare pentru gravida.Expertii spun ca mamicile nu ar trebui sa lase ca o asemenea presiune sa cada asupra lor. În loc sa se chinuie sa slabeasca si sa numere orice calorie pe care o consuma, ar trebui sa se relaxeze. Este nevoie de un an întreg pentru ca o femeie sa-si revina dupa o perioada de sarcina. În timpul sarcinii este foarte important ca femeia sa îsi creeze o dieta sanatoasa, pe care sa poata sa o respecte, fara probleme, si dupa nasterea celui mic.Citeste mai mult în Gândul.

Citeste si:  Mediafax: Dieta mediteraneana previne astmul si alergiile

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.