Feng shui inseamna sanatate si echilibru

4000 ani e varsta aproximativa a acestei practici traditionale din misterioasa lume asiatica si reprezinta arta straveche de a folosi spatiul pentru a obtine anumite efecte si beneficii terapeutice. Pe langa energia ‘chi’ care strabate in toate lucrurile, chinezii isi explica intreaga existenta pornind de la cele doua principii complementare ying si yang, feminin si masculin, rece si cald, intuneric si lumina – polaritatea aceasta impregneaza totul si armonia este data de combinatia echilibrata dintre cele doua. Foarte importante sunt si elementele care alcatuiesc manifestarea: apa, focul, lemnul, pamantul si metalul. In Feng Shui toate aceste elemente se combina in asa fel incat poti obtine orice: de la prosperitate materiala si sociala, pana la o sanatate de fier.

Citeste si:  Consumul de sunca poate creste riscul de cancer la vezica urinara

Casa reprezinta corpul omenesc
Una dintre cele mai importante utilizari ale Feng Shui-ului este cea orientata catre dobandirea starii de sanatate. Casa este si un simbol al omului. Peretii reprezinta pielea, incaperile sunt organele interne, structura casei reprezinta corpul si membrele. Daca ferestrele sunt concepute pentru a privi in afara, este firesc sa fie asimilate cu ochii. Astfel, orice dezordine din casa se va reflecta la nivelul corpului si sufletului, generand diferite boli.
Multitudinea de simboluri pe care arta Feng Shui le pune la dispozitia noastra, au menirea de a ne ajuta intr-un anumit sector al vietii in care ne confruntam cu probleme si vrem sa imbunatatim situatia prin acele vibratii care sunt transmise subconstientului nostru.
Una dintre cele mai populare zeitati a chinezilor este zeul longevitatii, Zeul Sau. Acesta este infatisat ca un batranel simpatic care tine in mana stanga un toiag, iar in dreapta o piersica, simbol al longevitatii.
Wo lou-ul este unul dintre cele mai puternice simboluri chinezesti. Are capacitatea de a absorbi chi-ul negativ. Pe langa sanatate el iti poate aduce si abundenta si prosperitate, in special daca are culoarea aurie. Ciresele, merele, portocalele si strugurii atrag sanatatea si belsugul, daca sunt afisate pe masa.
Daca te afli intr-un feng shui plin de armonie, vei observa ca te vei vindeca mai repede de orice afectiune.

Citeste si:  O problema mai mult decat estetica: 4,5 milioane de romani sunt obezi

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.