Fertilitate si greutate

Cuplurile care spera si vor sa conceapa un copil se gandesc de cele mai multe ori ca greutatea corpului nu are nimic de-a face cu sarcina. In realitate, exista o asociere clara intre greutate si fertilitate si doctorul tau te poate incuraja, daca este necesar sa incerci sa slabesti combinand un program de slabire care sa contina o dieta sanatoasa si miscare fizica.
Pacientii care sufera de astfel de probleme de greutate li se pare destul de greu sa conceapa faptul ca greutatea poate afecta un lucru atat de intim cum este sarcina. Totusi, grijile lor despre greutate pot crea un disconfort emotional puternic. Ceea ce majoritatea pacientilor nu stiu este faptul ca obezitatea este o problema foarte comuna si exista remedii pentru a daca vizitam un medic de specialitate.
O greutate ideala ajuta foarte bine la terapia de fertilitate.
Atat femeile supraponderale cat si cele subponderale sufera o rata a incidentei foarte mare in ceea ce priveste infertilitatea, pentru ca aceste femei pot avea probleme hormonale.
In general, pacientii subponderali pot fi incurajati sa mai ia in greutate, si sa participe la o terapie cu hormoni.
Pe de alta parte, un studiu clar a demonstrat faptul ca exista o legatura clara in descresterea fertilitatii la femeile care iau in greutate.
De asemenea si obezitatea severa la barbati afecteaza fertilitatea datorita balantei neechilibrate de hormoni strans legati de producerea spermei. O simpla reducere a greutatii poate rezolva aceste probleme.

Citeste si:  Primul Forum National al Asociatiilor de Pacienti

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.