Festiv sau nociv

Suferinzii de diabet evita sau reduc (in functie de tipul de diabet si de indicatiile medicului) consumul de alcool, dulciuri si grasimi saturate.
Persoanele cu hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca sau renala si cele sub tratament cu cortizon: reduc sau evita consumul de alimente sarate.
Cei cu alergii alimentare: evita alimentele „proscrise” si tin, in casa, la indemana, trusa de prim ajutor recomandata de medic.
Alergie sau intoleranta alimentara- a nu se confunda. Alergia este mai periculoasa (poate provoca soc anafilactic si, in absenta unei interventii medicale urgente, chiar decesul) si se manifesta in primele doua ore dupa masa (simptome: rinita-nas infundat sau curgand-, astm-senzatia de lipsa de aer-, mancarimi pe cerul gurii si in gat, alimente alergene: oua, arahide, banane, capsuni, peste, crustacee, lapte). Intoleranta alimentara nu pune viata in pericol, se manifesta la peste sase ore dupa masa si este provocata de unele produse lactate, anumit conservanti (gen tartrazin) si de scoici.

Citeste si:  Remedii naturale pentru menopauza

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.