Fierberea unor legume reduce beneficiile acestora asupra sanatatii

Oamenii de stiinta de la Universitate din Warwick au testat trei metode de preparare a legumelor, cum ar fi fierberea, prepararea la abur, la microunde si "perpelirea” în tigaie, potrivit unei noi cercetari, scrie Gândul.Specialistii au constatat ca fierberea pentru 30 de minute reduce continutul benefic din broccoli cu 77%, la varza de Bruxelles cu 58%, la conopida cu 75% si la varza alba, cu 65%. Nici una din celelalte metode de preparare nu avea un impact semnificativ asupra proprietatilor anticancer ale legumelor, se mai arata în studiu. Unul dintre cercetatori, dr. Paul Thornalley, a concluzionat ca, în cazul "în care dorim, maximum de beneficii din cele cinci portii de legume pe zi, este exclusa fierberea lor”.
Oamenii de stiinta de la Universitate din Warwick au testat trei metode de preparare a legumelor, cum ar fi fierberea, prepararea la abur, la microunde si "perpelirea” în tigaie, potrivit unei noi cercetari, scrie Gândul.Specialistii au constatat ca fierberea pentru 30 de minute reduce continutul benefic din broccoli cu 77%, la varza de Bruxelles cu 58%, la conopida cu 75% si la varza alba, cu 65%. Nici una din celelalte metode de preparare nu avea un impact semnificativ asupra proprietatilor anticancer ale legumelor, se mai arata în studiu. Unul dintre cercetatori, dr. Paul Thornalley, a concluzionat ca, în cazul "în care dorim, maximum de beneficii din cele cinci portii de legume pe zi, este exclusa fierberea lor”.

Citeste si:  Cum tinem sub control alergiile de sezon?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.