Fructele si legumele bogate in vitamina C scad riscul unui infarct

Potrivit ultimelor studii în domeniu, o doza zilnica recomandata de vitamina C micsoreaza riscul de a face infarct cu o treime. Astfel, consumul de fructe si legume bogate în aceasta vitamina ofera numeroase beneficii sistemului cardio-vascular.Studiul a fost efectuat la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie, unde a fost masurat nivelul de vitamina C din sângele a 20.000 de persoane. Rezultatele au aratat ca persoanele care au consumat fructe si legume bogate în vitamina C erau cu o treime mai protejate în fata unui posibil infarct. Mai mult, cei care aveau cele mai mari nivele de vitamina C în organism erau cu 42% mai protejati de infarct. Acest lucru i-a facut pe cercetatori sa traga concluzia ca nivelul de vitamina C din organism poate fi folosit ca un indicator pentru o persoana predispusa la infarct. Citeste mai multe în Gândul.
Potrivit ultimelor studii în domeniu, o doza zilnica recomandata de vitamina C micsoreaza riscul de a face infarct cu o treime. Astfel, consumul de fructe si legume bogate în aceasta vitamina ofera numeroase beneficii sistemului cardio-vascular.Studiul a fost efectuat la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie, unde a fost masurat nivelul de vitamina C din sângele a 20.000 de persoane. Rezultatele au aratat ca persoanele care au consumat fructe si legume bogate în vitamina C erau cu o treime mai protejate în fata unui posibil infarct. Mai mult, cei care aveau cele mai mari nivele de vitamina C în organism erau cu 42% mai protejati de infarct. Acest lucru i-a facut pe cercetatori sa traga concluzia ca nivelul de vitamina C din organism poate fi folosit ca un indicator pentru o persoana predispusa la infarct. Citeste mai multe în Gândul.

Citeste si:  Sistemul informatic medical ICMed - solutia care usureaza activitatea medicilor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.