fbpx

Gel de igiena intima

Sapunul si gelul de dus au o limita de uz: zona intima. Pentru ca exista produse speciale- asa-numitii detergenti intimi. Ei au recomandari general valabile, pentru toate utilizatoarele, dar si indicatii „preferentiale”, daca intra in joc si mici probleme de santate
Cand iti cumperi detergenti intimi, ce verifici pe eticheta produsului? Sa aiba arome fine, sa nu contina sapun, sa actioneze bland si sa fie bine tolerat de piele. Sa contina agenti cu rol de hidratant, calmant dezinfectant, emolient si, la nevoie, antiinflamator. Asta inseamna de regula, sa contina extracte din plante de musetel, galbenele, echinaceea, si lista poate continua.
Cel mai important este pH-ul
…adica indicele ce evalueaza aciditatea. Ph-ul produsului pe care il folosesti zi de zi trebuie sa fie cat mai apropiat de pH-ul vulvei si vaginului, adica intre 4,5 si 5,5. Pentru ca, folosit pe termen lung, un produs prea acid (pH sub 4) poate stimula dezvoltarea micozelor. Iar unul prea alcalin incurajeaza vaginozele si tricomonas.
Ritmul ritualului
In afara perioadei de menstruatie, este contraindicat sa te spelli mai des decat de doua ori pe zi. Nu este bine nici sa iti pui manusi, nici sa folosesti buretele de baie. Este absolut necesar in schimb, sa te clatesti si sa te usuci foarte bine.

Citeste si:  Captoprilul protejeaza rinichii
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.