Grasimile, interzise pentru cei raciti

Please select a featured image for your post

Grasimile si condimentele de orice fel trebuie evitate atunci cand suntem raciti, spun medicii. „Condimentele irita mucoasa digestiva, producand o iritatie in plus, in conditiile in care organismul este deja deficitat. Trebuie evitate neaparat alimentele greu digerabile, precum si grasimile, pentru ca organismul este implicat in lupta cu microbii”, spune prof.dr.Cristian Vladescu. Desi exista pareri ale specialistilor in care consumul de dulciuri ar provoca un fel de stare letargica a globulelor albe, medicii spun ca acestea produc mai usor energia de care organismul are nevoie. „Glucidele sunt ca o benzina usoara pentru organism, pentru ca produc energie intr-un timp foarte scurt. Chiar si alcoolul este o benzina usoara, de aceea romanii beau tuica fiarta atunci cand sunt raciti, insa aceasta dauneaza ficatului. Oricum, pe perioada racelii trebuie sa bem cat mai multe lichide, sa consumam cat mai multe citrice, care au vitamina C, un catalizator de reactie pentru organism, pentru ca favorizeaza arderile, si sa evitam grasimile. Pentru ca mierea s-a dovedit un foarte bun antibiotic pentru zona oro-faringiana, este bine sa consumam ceai cu miere si lamaie. Supele sunt si ele foarte indicate, iar carnea trebuie sa fie foarte slaba”, spune dr.Constantin Carstea.
Grasimile si condimentele de orice fel trebuie evitate atunci cand suntem raciti, spun medicii. „Condimentele irita mucoasa digestiva, producand o iritatie in plus, in conditiile in care organismul este deja deficitat. Trebuie evitate neaparat alimentele greu digerabile, precum si grasimile, pentru ca organismul este implicat in lupta cu microbii”, spune prof.dr.Cristian Vladescu. Desi exista pareri ale specialistilor in care consumul de dulciuri ar provoca un fel de stare letargica a globulelor albe, medicii spun ca acestea produc mai usor energia de care organismul are nevoie. „Glucidele sunt ca o benzina usoara pentru organism, pentru ca produc energie intr-un timp foarte scurt. Chiar si alcoolul este o benzina usoara, de aceea romanii beau tuica fiarta atunci cand sunt raciti, insa aceasta dauneaza ficatului. Oricum, pe perioada racelii trebuie sa bem cat mai multe lichide, sa consumam cat mai multe citrice, care au vitamina C, un catalizator de reactie pentru organism, pentru ca favorizeaza arderile, si sa evitam grasimile. Pentru ca mierea s-a dovedit un foarte bun antibiotic pentru zona oro-faringiana, este bine sa consumam ceai cu miere si lamaie. Supele sunt si ele foarte indicate, iar carnea trebuie sa fie foarte slaba”, spune dr.Constantin Carstea.

Citeste si:  Cum prevenim infectiile ochiului

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.