Greseli pe care parintii le fac

Multi parinti au tendinta de a face aceleasi greseli atunci cand vine vorba de cresterea si educarea copilului lor:
1. Le spun minciuni copiilor
De multe ori, parintii le spun minciuni mai mici sau mai mari copiilor, si, din pacate, intr-un fel sau in altul ajung sa fie prinsi cu mata-n sac. Destul de urat pentru un parinte, mai ales ca ar trebui sa fie un exemplu pentru copii si chiar unul pozitiv. In momentul in care copilul descopera ca a fost mintit chiar de catre parinti, acesta isi pierde increderea in ei si adopta si el aceeasi atitudine, uneori nestiind ca minciuna este un lucru rau.
2. Se retrag atunci cand nu trebuie
Atunci cand ai o discutie cu copilul tau este bine sa ramai ferm pe pozitii, pentru a impune respect si pentru a lamuri situatia. Trebuie sa stii cand anume sa te retragi, intrucat daca te retragi prea repede, atunci copilul tau va iesi in castig si va obtine ceea ce isi doreste. Astfel, va stii ca tot timpul ii vor fi satisfacute poftele.
3. Incalcarea propriilor reguli
De cele mai multe ori, parintii insusesc o serie de reguli pe care, culmea, tocmai ei le incalca. Prilej de bucurie pentru copii, intrucat vor profita de acest lucru la maxim.
4. Renuntarea la discutii
Nu este bine sa renunti la discutii doar pentru ca lui nu ii place.
5. Vorbesti la nesfarsit
Atunci cand discuti cu copilul tau este bine sa stii cand anume sa te opresti. Este bine sa aveti discutii , insa nu discutii interminabile, intrucat il poti plictisi si nu vei obtine decat sa fuga de discutiile cu tine. Astfel, este recomandat sa aveti discutii scurte, dar dese.

Citeste si:  Dietele nu sunt suficiente pentru a obtine silueta ideala

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.