Greselile mamicilor

Meseria de parinte nu este atat de usoara pe cat pare la prima vedere, iar meseria de mama este de mii de ori mai grea. Avand in vedere ca si mamicile sunt oameni, si ca oamenii prin natura lor sunt predispusi la greseli, si mamicile gresesc uneori.
Greselile unei mamici sunt practic foarte usor de „comis”intrucat discutam aici despre o relatie deosebita, relatia dintre mama si copilul ei. Din pacate, pe langa iubirea neconditionata, in aceasta relatie intervin si alti factori, negativi am putea spune, precum grijile si problemele de zi cu zi, stresul de la locul de munca, toate ducand la gesturi, vorbe sau atitudini necugetate si, prin urmare, gresite.
Iata unde anume gresesc mamicile si ce poate fi facut pentru a indrepta aceste greseli:
– Incerci sa il educi sa fie mai bun, insa nu recurgi la metoda exemplului. Ii ceri sa fie cuminte, sa fie mai bun, mai ascultator, insa tu tipi la el si nu ii dau un exemplu pozitiv.
– Vrei sa manance tot din farfurie, insa nu stii cum anume sa obtii acest aspect. Nu este bine sa ii spui ca daca va manca tot din farfurie va primi o recompensa. Trebuie sa il faci sa inteleaga ca este bine pentru sanatatea lui sa manance tot.
– Incerci sa ii creezi o imagine total gresita despre sine. Daca constientizezi anumite lucruri, nu trebuie sa iti minti copilul doar pentru a nu se simti prost, sau pentru a se simti bine.
– Nu critici atunci cand trebuie si cum trebuie. Si critica are rolul ei. Ea trebuie sa fie constructiva, nu distructiva, asa ca ai grija.

Citeste si:  Planificarea familiala pentru sanatatea ta

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.