Iaurt pentru o viata lunga

Iaurtul de cea mai buna calitate te poate ajuta sa traiesti mai mult si iti poate fortifica sistemul imunitar. Studiile cercetatorilor au aratat ca un consum ridicat de iaurt, in special in cazul batranilor, poate creste rezistenta la boli.
Rata mortalitatii pentru cei care consuma iaurt si lapte este mai scazuta decat cea a celor care nu consuma lactate.
Iaurtul poate preveni de asemenea infectiile vaginale. Intr-un studiu efectuat de curand, a reiesit faptul ca femeile care au avut infectii vaginale frecvente si au mancat iaurt in fiecare zi timp de 6 luni au scapat de aceasta problema.
Ce iaurt alegem
Unele firme producatoare de iaurt pasteurizeaza produsele, iar altele nu. Totusi, cu toate ca scopul pasteurizarii este distrugerea bacteriilor daunatoare, aceasta distruge si bacteria lactica acida benefica din iaurt, reducand substantial beneficiile pentru sanatate. Prin urmare, pentru a va bucura in intregime de beneficiile oferite de iaurt, consumati iaurt nepasteurizat.
Verificati cu atentie data expirarii produsului pentru a va asigura ca acesta este inca proaspat. Evitati iaurturile care contin culori artificiale, gusturi sau indulcitori. Desi iaurtul cu fructe este extrem de delicios, aveti grija pentru ca astfel de produse pot contine un exces de zahar.
Cautati iaurt produs din lapte organic.
Depozitati iaurtul in frigider in ambalajul sau original. Daca nu este deschis, acesta va ramane proaspat pentru aproape o saptamana peste data expirarii.

Citeste si:  Cum sa faci acasa bere fara alcool

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.