Importanta calciului in organism

Calciul este un mineral esential organismului si vital pentru femei, mai ales pentru cele aflate la varsta adulta, intre 35 si 65 de ani. Dar nu numai – calciul este un mineral vital si pentru copii, adolescenti, adulti, femei si copii, deopotriva. De ce?
Deoarece acest mineral este esential pentru sistemul osos, intervenind in formarea si intretinerea oaselor. Este fundamental pentru structura, rezistenta si vitalitatea dintilor. Este implicat in transmiterea impulsurilor nervoase si in reglarea permeabilitatii membranelor celulare, astfel incat este necesar pentru buna functionare a sistemului nervos si a tuturor tesuturilor.
O anume concentratie de ioni de calciu in sange este cea care mentine ritmul contractiilor cardiace (de aici acel rau cauzat de o scadere brusca a calciului din sange) si influenteaza procesul de coagulare a sangelui. Calciul activeaza enzime si hormoni. Faciliteaza absorbtia vitaminei B12. Contribuie la mentinerea echilibrului electrolitic. Are o actiune antiseptica la nivelul intestinului. Iar toate acestea nu sunt decat o parte dintre atributiile calciului.

Citeste si:  Sa bei apa e o moda

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.