Ingrijirea copiilor pe timp de iarna

Iarna poate face ravagii prin randul celor mici, in conditiile in care ei sunt mai sensibili si se pot imbolnavi cu mai mare usurinta. Din acest motiv, ei necesita o mai mare atentie. Pentru a veni in intampinarea tinerelor mamici, am intocmit o lista cu cele mai importante lucruri de facut atunci cand vine vorba de ingrijirea copiilor pe timp de iarna.
– Imbraca copiii calduros pentru activitatile outdoor. Copiii care sunt activi afara pot avea nevoie de mai putine haine decat cei care nu se misca prea mult atunci cand sunt afara.
– Regula numarul 1 ar fi sa ii imbraci cu o bluza mai mult decat poarta un adult in aceleasi conditii.
– Daca copilului tau ii curge nasul, incearca sa folosesti un umidificator de aer in camera copilului pe timp de noapte. Picaturile pentru nas cu sare ar trebui sa tina deoparte aceste probleme. Daca aceasta problema este totusi grava si persista, atunci ar fi bine sa fie consultat un medic pediatru
– Vremea rece nu cauzeaza racelile. Dar virsurile care se dezvolta pe timp de iarna ne cauzeaza. Spalarea frecventa pe maini si invatarea copilului sa stranute sau sa tuseasca cu mana sau cu o batista de unica folosinta la gura este vitala.
– Anumite medicamente pentru raceala nu sunt recomandate copiilor sub 2 ani. Daca consideri ca este nevoie de un tratament intensiv, atunci consulta medicul pediatru sau medicul de familie pentru a-ti prescrie o retea corespunzatoare.
– Copiii intre varstele de 6 si 59 de luni ar trebui sa fie vaccinati impotriva gripei si racelii pentru a reduce riscul imbolnavirii.

Citeste si:  Ce sport aleg pentru copilul meu

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.