Intelegerea dintre frati

Diferenta de varsta dintre copii poate deveni o problema extrem de mare, daca nu stii sa gestionezi cu cap situatia. Este foarte important sa incerci sa creezi armonie si pace intre ei doi. Incearca sa eviti certurile dintre ei.
O greseala frecventa pe care o fac majoritatea parintilor este protejarea celui mai mic. Astfel, se creaza o distanta intre proaspatul adolescent si cel mic. Favorizandu-l pe cel mic din toate punctele de vedere si izolandu-l sau restrictionandu-l pe cel mare va duce la o usoara gelozie intre ei.
Trebuie sa gasesti metoda prin care sa se simta egali. Daca vrei sa le dai niste sarcini pe care ei sa le indeplineasca, atunci ai face bine sa te gandesti sa fie niste sarcini cat de cat egale. Nu incerca sa gasesti scuze pentru care sa il favorizezi pe unul dintre ei.
De asemenea, atunci cand doresti sa ii recompensezi pentru ceva, recompenseaza-i pe amandoi in mod egal. Nu face diferente.
Un alt lucru foarte important este acela sa discutati ca intre oameni mari.
Asa cum probabil ti-ai dat si singura seama, de tine depinde intelegerea sau neintelegerea dintre copiii tai, asa ca daca iti doresti ca ei sa se inteleaga intr-adevar bine si sa se aibe ca fratii, trebuie sa depui un efort considerabil pentru reusi acest lucru. Nu este greu. Trebuie doar sa fii foarte atenta atat la comportamentul tau, cat si la comportamentul copiilor tai, pentru a stii ce anume este de corectat pentru a reusi sa aduci armonia intre ei. Analizeaza bine situatia si cantareste bine lucrurile

Citeste si:  Tu ce fel de parinte crezi ca esti?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.