Intrebari de zi cu zi

Toate lumea obisnuieste sa dea sfaturi pentru proaspetele mamici, insa nu toate sunt si corecte asu potrivite. Nu uita, de obicei informatiile pretioase se mai transmit si intr-un mod eronat.
1. Daca plange, il doare burtica?
Si da, si nu. Nu s-a dovedit ca o suferinta la nivelul colonului ar explica plansetul frecvemt si prelungit. Mai poate fi vorba despre o eczema care il supara pe bebe, despre constipatie, gaze…Oricum, trebuie consultat medicul pediatru. Iar daca nici schimbarea tipului de lapte, nici eventualele tratamente nu dau rezultate, solutia ramane….resemnarea parintilor: mai devreme sau mai tarziu, micutul va depasi aceasta faza enervant-alarmanta si nu va ramane cu „sechele”
2. Daca gust din lingurita lui, ii transmit microbi?
Da. Este adevarat. Cand gusti piureul pe care i l-ai pregatit sau cand lingi lingurita lui, ii transmiti bacteriile ce provoaca aparitia cariilor. Evita gestul, daca ai tendinta de a face carii frecvent – transmiti germeni ce vor coloniza gura copilului.
3. Daca are capul plat, nu trebuie culcat pe spate?
Fals. Aceasta pozitie este cea mai sigura pentru somn. A salvat multe vieti de bebelusi. Iar usoara deformare a craniului pe care o provoaca uneori este benigna. Si dispare in majoritatea cazurilor atunci cand copilul creste.

Citeste si:  Sedentaritatea

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.