Intreruperile de sarcina

In Romania, peste un million de femei raman insarcinate. Cate dintre acestea duc sarcina pana la capat si cate apeleaza la intreruperea de sarcina? Din nefericire, peste 800.000 de femei avorteaza, fara a sta pe ganduri si fara a avea vreo urma de constiinta.
Conform religiei si drepturilor omului, avortul este considerat un pacat si in trecut, medicii care efectuau chiuretaje si erau prinsi, puteau face cativa ani grei de inchisoare, pentru abatere de la reguli.
Mai nou, chiuretajele au devenit un lucru normal, permise prin lege, pana la un anumit termen: 12 saptamani. Cine depaseste acest termen, nu mai poate face un chiuretaj, decat daca sarcina este depistata cu vreo malformatie sau un sindrom periculos.
Avand in vedere ca traim in era tehnologiei si ca putem apela la o multime de metode de contraceptie, pentru a evita o posibila sarcina, este si pacat sa mai recurgem la aceasta tehnica atat de inumana si dureroasa.
Spun dureroasa, pentru ca dupa chiuretaj, este posibil sa ai niste dureri asemeni crampelor menstruale, dar si sechele in suflet, stiind ca ai omorat o viata, o fiinta care se dezvolta in pantecele tau si care ti-ar fi putut fi alaturi o viata intreaga..spunandu-ti simplu: mama!
Cate dintre femeile care apeleaza la avort se gandesc oare la acest lucru? Oare chiar nu putem face in asa fel incat sa evitam astfel de situatii? Oare nu putem fi atat de responsabile incat sa nu fim puse in situatia de a permite sau nu dreptul la viata?
Pe langa faptul ca luam viata unui copil, ne mai supunem si unor riscuri destul de mari: cate femei nu au mai putut ramane insarcinate dupa un avort? Cate femei nu si-au pierdut viata din cauza unei interuperi de sarcina sau a complicatiilor care au aparut dupa?
Si mai ales, cate femei merg mai departe la ginecolog si incearca sa previna astfel de evenimente pe viitor?
Din pacate, traim intr-o lume lipsita de sentimente si morala, in care cel mai frumos lucru a devenit o crima, legalizata la nivel mondial.
Spune NU avorturilor si nu iti ucide propriul copil!

Citeste si:  Despre colesterol

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.