fbpx

Invata sa te hranesti sanatos cu retete autentice grecesti

Mâncarea greceasca este cunoscuta drept cea mai sanatoasa si indicata pentru bolile de inima. Afla care sunt ingredientele care o fac atât de apreciata. Grecii au anumite ingrediente pe care le folosesc frecvent în specialitatile lor culinare. Maslinele si uleiul de masline sunt în topul preferintelor lor. Maslinele grecesti au un gust usor fructat si putin piperat. Sunt folosite în fripturi si supe de legume, dar si la salate. Uleiul de masline este indicat persoanelor care au colesterolul ridicat. Legumele, precum rosiile, vinetele, mazarea, fasolea, bamele, salata, castravetii, dovleceii sunt folosite pentru ca reprezinta o adevarata sursa de vitamine si minerale. Pe lânga ele se mai adauga si o multitudine de mirodenii ca menta, oregano, usturoiul, mararul, rozmarinul sau cimbrisorul. Rolul lor nu este numai sa dea savoare mâncarii ci si sa îti asigure necesarul de proteine si vitamine. Lactatele au un rol deosebit în bucataria greceasca. Branza de capra si brânza feta se folosesc datorita continutului scazut de grasimi. Iaurtul însotit de mirodenii, lamâi, usturoi sau castraveti poate fi servit ca si garnitura.Mâncarurile grecesti sunt condimentate cu alune, migdale sau nuci, ne spune diet.com . Desertul contine întotdeauna fructe.
Mâncarea greceasca este cunoscuta drept cea mai sanatoasa si indicata pentru bolile de inima. Afla care sunt ingredientele care o fac atât de apreciata. Grecii au anumite ingrediente pe care le folosesc frecvent în specialitatile lor culinare. Maslinele si uleiul de masline sunt în topul preferintelor lor. Maslinele grecesti au un gust usor fructat si putin piperat. Sunt folosite în fripturi si supe de legume, dar si la salate. Uleiul de masline este indicat persoanelor care au colesterolul ridicat. Legumele, precum rosiile, vinetele, mazarea, fasolea, bamele, salata, castravetii, dovleceii sunt folosite pentru ca reprezinta o adevarata sursa de vitamine si minerale. Pe lânga ele se mai adauga si o multitudine de mirodenii ca menta, oregano, usturoiul, mararul, rozmarinul sau cimbrisorul. Rolul lor nu este numai sa dea savoare mâncarii ci si sa îti asigure necesarul de proteine si vitamine. Lactatele au un rol deosebit în bucataria greceasca. Branza de capra si brânza feta se folosesc datorita continutului scazut de grasimi. Iaurtul însotit de mirodenii, lamâi, usturoi sau castraveti poate fi servit ca si garnitura.Mâncarurile grecesti sunt condimentate cu alune, migdale sau nuci, ne spune diet.com . Desertul contine întotdeauna fructe.

Citeste si:  Cosmobeauty isi deschide portile, 4-6 mai, Bucuresti, Sala Palatului - expozitie cu produse profesionale de infrumusetare
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.