Invata-ti copiii sa se joace singuri

Desi refuzi sa recunosti, uneori ti-ai dori ca micutii tai nazdravani sa dispara pur si simplu si sa te poti relaxa sau odihni in voie, fie si pentru cateva ore. Nu te speria! Este un lucru absolut normal. Toata lumea stie ca nu vrei ca ei sa dispara definitiv, ci doar pe o perioada scurta de timp, cat sa iti citesti si tu ziarul, sa mai citesti cateva randuri din cartea preferata, sa mai urmaresti un film, sau o emisiune la televizor.
Dar, este destul de greu sa reusesti acest lucru din moment ce ei stau lipiti de tine, si tu nu poti sa ii faci sa plece. Cu siguranta nu vrei sa pierzi nimic din cresterea si dezvoltarea lor, insa este bine sa ii inveti de pe acum cum anume sa fie putin mai independenti. Trebuie sa stie ca viata lor nu trebuie neaparat sa se invarta in jurul tau. La sfarsit, nu trebuie sa te simti vinovata in vreun fel sau altul, pentru ca i-ai „abandonat” pentru putin timp. Multi parinti considera ca trebuie sa stea langa copiii lor 24 de ore din 24, motiv pentru care nu au timp de relaxare si asta creaza stresul. De fapt, invatandu-i sa se joace singuri, este si va fi o adevarata biencuvantare pentru tine.
Primul pas in invatarea copiilor sa se joace singuri este acela sa le arati cat de distractiv poate fi. Acest proces incepe chiar inainte ca tu sa iti dai seama.
Odata ce micutii tai s-au invatat sa se joace singuri, poti spune ca poti rasufla usurata. Te poti bucura in voie de cateva momente libere, de care, sa recunoastem, ai foarte multa nevoie pentru a putea face fata stresului zilnic.

Citeste si:  Coacazele negre, remediu impotriva Alzheimerului

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.