Invinge depresia

Depresia este acea stare neplacuta si incomoda in care simti ca “viata ta nu are niciun rost”, ca totul iti iese pe dos sau ca nimanui nu-i pasa de ceea ce faci.
Starea de abandon care este insotita depresiilor poate fi uneori fatala, ajungand chiar la momente de cumpana, de suicid in cele mai rele cazuri sau de pasivitate totala, nemaitanand cont de nimic sau de nimeni. “Faci exact ce te taie capul in momentul acela”.. cam asa s-ar traduce aceste stari de depresie.
Cum poti sa-ti dai seama daca cineva drag sufera de depresie?
Unul dintre cele mai vizibile semne ale depresiei este scaderea in greutate, care este cauzata de refuzul de a se hrani. Un al doilea semn destul de vizibil este lipsa energiei, a oboselii permanente, a dificultatii de concentrare care este perturbata de lipsa somnului.
Persoanele care sufera de depresii nu pot dormi pentru ca sunt mereu cuprinse de ganduri negre, pesimiste sau de idei obsesive despre moarte sau suicid.
Cauzele depresiilor pot fi diverse: de la dezamagiri pe plan profesional, dificultati financiare pana la pierderea cuiva drag sau a relatiilor cu persoana iubita. Indiferent de cauza lor, intensitatea lor se reflecta in comportamentul persoanei pe care o banuim ca se afla intr-o depresie.
Cel mai intalnit tip de depresie este cel al depresiei majore, unde nu trebuie sa fi urmat vreo scoala de psihologie ca sa-ti dai seama cu ce fel de persoana depresiva ai de-a face. In general, persoana depresiva este mereu trista, inactiva si dezinteresata de lucrurile care candva ii faceau placere.
Desigur sunt si cazuri in care, persoana depresiva nu este decat putin mai tacuta decat de obicei, fara a da insa de banuit ca ascunde in spatele zambetului fals, o depresie.
Daca aveti in jurul dumneavoastra o astfel de persoana care prezinta unul din aceste manifestari, va recomandam sa incercati sa o abordati, cu calm si rabdare, pentru a-i putea da o mana de ajutor. Desi la inceput, va refuza si va nega ca are o problema, daca insistati si simte interesul dumneavoastra fata de problema ei, cu siguranta ii va fi mai usor sa se lasa ajutata.

Citeste si:  Catina pentru sanatatea ta

Un comentariu
  1. Depresia este o boala foarte grea, chiar daca unii o considera doar un moft. recunosc, m-am confruntat cu ea si uneori simt ca vrea sa recidiveze. Eu am avut noroc cu familia, ca mi-a fost si imi este alaturi si m-a sustinut. Nu am luat pastile, am luat laptisor de matca pur, pastura si polen crud. Mi-a fost frica sa iau pastile, ca sa nu devin dependenta (asa am auzit ca se intampla). Cu apicolele insa, e foarte bine. Ajuta si la depresie, si la imunitate… sunt foarte bune. Eu le-am incercat pe cele de la Apiland, am incredere pentr ca sunt romanesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.