Laptele contribuie la aparitia acneei mai mult decat pizza sau ciocolata

Desi multi adolescenti sunt sfatuiti sa renunte la chips-uri si la ciocolata, acestia ar face mai bine sa elimine din alimentatie laptele, potrivit cercetatorilor de la Scoala pentru sanatate publica de la Harvard, scrie Mediafax.Hormonii care se gasesc în mod natural în lapte si alte produse lactate "hranesc" acneea. Din cauza acestora, pielea devine grasa, iar porii se blocheaza. Procesarea laptelui înrautateste situatia pentru ca versiunile cu continut scazut de grasimi pot ridica nivelul hormonilor. Cercetatorii americani au analizat dietele alimentare ale 47.000 de adolescente si apoi au comparat cazurile de acnee cu consumul de lapte. Rezultatele au aratat o legatura clara între lapte si problemele pielii. Persoanele care beau zilnic doua cani cu lapte degresat prezinta cu 44% mai multe probabilitati de a avea acnee, în timp ce cele care beau zilnic o cana de lapte integral prezinta cu 12% mai multe riscuri de a dezvolta aceasta boala. Tinerii care beau în general mai mult de o cana cu lapte zilnic prezinta cu aproape 50% mai multe probabilitati de a dezvolta o acnee fata de cei care beau rar sau care nu beau deloc lapte. Brânzeturile contribuie la cresterea riscurilor, dar nu acelasi lucru se întâmpla cu chips-urile, ciocolata si pizza. Foarte comuna în adolescenta, acneea afecteaza pâna la 98% dintre tinerii cu vârste între 16 si 18 ani. De obicei provocata de schimbarile hormonale, acneea poate fi declansata si de stres. Desi multi cred ca acneea este provocata de consumul de ciocolata sau alimente grase, legatura dintre aceasta tulburare a pielii si dieta alimentara nu a fost, pâna acum, demonstrata. Însa, se pare ca laptele joaca un rol cheie în aparitia ei.
Desi multi adolescenti sunt sfatuiti sa renunte la chips-uri si la ciocolata, acestia ar face mai bine sa elimine din alimentatie laptele, potrivit cercetatorilor de la Scoala pentru sanatate publica de la Harvard, scrie Mediafax.Hormonii care se gasesc în mod natural în lapte si alte produse lactate "hranesc" acneea. Din cauza acestora, pielea devine grasa, iar porii se blocheaza. Procesarea laptelui înrautateste situatia pentru ca versiunile cu continut scazut de grasimi pot ridica nivelul hormonilor. Cercetatorii americani au analizat dietele alimentare ale 47.000 de adolescente si apoi au comparat cazurile de acnee cu consumul de lapte. Rezultatele au aratat o legatura clara între lapte si problemele pielii. Persoanele care beau zilnic doua cani cu lapte degresat prezinta cu 44% mai multe probabilitati de a avea acnee, în timp ce cele care beau zilnic o cana de lapte integral prezinta cu 12% mai multe riscuri de a dezvolta aceasta boala. Tinerii care beau în general mai mult de o cana cu lapte zilnic prezinta cu aproape 50% mai multe probabilitati de a dezvolta o acnee fata de cei care beau rar sau care nu beau deloc lapte. Brânzeturile contribuie la cresterea riscurilor, dar nu acelasi lucru se întâmpla cu chips-urile, ciocolata si pizza. Foarte comuna în adolescenta, acneea afecteaza pâna la 98% dintre tinerii cu vârste între 16 si 18 ani. De obicei provocata de schimbarile hormonale, acneea poate fi declansata si de stres. Desi multi cred ca acneea este provocata de consumul de ciocolata sau alimente grase, legatura dintre aceasta tulburare a pielii si dieta alimentara nu a fost, pâna acum, demonstrata. Însa, se pare ca laptele joaca un rol cheie în aparitia ei.

Citeste si:  Oferta Puls Media Network: 2 reviste la pretul uneia

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.