Lentile de contact vs ochelari

Tot mai sofisticate, lentilele de contact au devenit varianta preferata de corectare a defectelor de vedere, dar si pentru infrumusetare. De ce au pierdut teren ochelarii clasici? Sunt lentilele cea mai buna optiune?
Cu toate ca lentilele de contact sunt la moda, multi se feresc de ele, si pe buna dreptate. Lentilele de contact nu se recomanda oricui si utilizarea lor incorecta duce la afectiuni oculare severe, precum ulcerul corneean. Totusi, in unele cazuri, lentilele sunt de preferat in locul clasicilor ochelari, imbunatatind remarcabil vederea celor nascuti cu malformatii de cornee.
Alegerea tipului de lentile de contact se face in functie de corectia necesara. Fie ca sunt cosmetice, corective, terapeutice, conventionale, fie cu inlocuire frecventa, cu port zilnic (pana la 18 ore) sau extins (pana la o luna), aceste mici bucatele de plastic iti ofera, in primul rand, confortul estetic de a renunta la ochelari. In plus, pentru cei care poarta dioptrii mari de obicei, cu siguranta lentilele de contact sunt cea mai buna alegere. Nu aluneca de pe nas, nu preseaza urechile si nu lasa urme rosii, nu se aburesc la schimbari de temperatura. Cu toate astea, cei care doresc sa poarte lentile de contact trebuie sa respecte anumite reguli: sa se fereasca de mediile cu praf, nisip, fum, de piscine, plaje. In caz contrar, va avea de suferit, ochiul, nu lentila. Mai mult, trebuie inlocuite frecvent, pentru a se mentine curate si usor de utilizat. Daca sunt purtate prea mult timp, lentilele impiedica oxigenarea corneei, fac ce duce la incetosarea vederii, durere, lacrimare, sensibilitate la lumina. Acestea fiind spuse, mai trebuie adaugat un detaliu important: lentilele de contact nu exclud purtarea ochelarilor. Sunt momente cand e mai comod sa porti ochelari, in ciua avantajelor lentilelor. In fata computerului, spre exemplu, ochelarii sunt un accesoriu de neinlocuit.

Citeste si:  25 de lucruri uimitoare despre organimsul uman

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.