Lipsa de fier

Simptomele lipsei de Fier:
-anemie, oboseala, insomnie, dificultati de concentrare, apatie, lipsa poftei de mancare, palpitatii, dificultatea de a respira, ameteala, dureri de cap, tegumente palide.

Orice organism are nevoie de fier, deoarece acesta participa din plin la transportul osigenului catre celule, protejeaza impotriva infectiilor si mentine tonusul muscular.
Vitamina C este extrem de importanta in procesul de asimilare a acestui mineral. Ea inlesneste absorbtia lui de catre celule. Cele mai bune surse alimentare de fier sunt carnea rosie, fructele de mare, carnea de pasare si organele. Din fericire, 90% din fierul care ajunge in organism din alimente se pastreaza.
Daca suferi de hepatita, ulcer sau vei avea o interventie chirurgicala, nu ai voie sa iei suplimente de fier. Cand iei vitamina E, nu lua si fier la aceleasi ore, daca vrei sa te bucuri de beneficiile fiecaruia. Aceeasi recomandare este valabila si in cazul in care iei suplimente de calciu. Acesta va incetini absorbtia de fier. Prin menstruatie sau hemoragii puternice se pierd mari cantitati de fier, de unde si instalarea unei stari de moleseala, anemie si oboseala.

Citeste si:  Calciu inca din prima zi de viata inseamna oase sanatoase la varsta adulta

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.