Lucruri de care un copil are nevoie

De foarte multe ori mi-am pus aceasta intrebare: De ce lucruri are nevoie cu adevarat un copil? La aceasta intrebare pe care am adresat-o mai multor parinti, parerile au fost impartite: multi dintre ei au spus ca are nevoie de mancare, haine si un confort material, atii au spus ca are nevoie de afectiune, iar unii dintre ei au spus ca un copil are nevoie de toate lucrurile mentionate mai sus si de educatie.
Sunt de acord cu ultimii dintre ei. Un copil are nevoie de toate aceste lucruri, plus multe altele pentru a creste frumos.
Sa luam pe rand toate aceste lucruri si incercam sa le aplicam in viata de zi cu zi, cu copilul nostru ( daca nu am facut-o pana acum ).
Un copil are nevoie de lucrurile de baza, esentiale, fara de care nu ar putea supravietui: haine, mancare si de un adapost. Aceste lucruri le intalnim atat la oameni, cat si la animale. Admitem, deci, ca este un lucru firesc, pe care il facem din instinct. Sunt intradevar si parinti, care isi abandoneaza copilul si nu-si doresc sa ii ofere toate aceste lucruri firesti , naturale, insa nu acesta este subiectul articolului nostru.
Un copil are nevoie de securitate, de protectie si intelegere din partea parintilor. Are nevoie sa se simta in siguranta in casa si sa simta ca parintii lui vor fi mereu alaturi de el cand va avea nevoie de ajutorul lor.
De asemenea, el are nevoie sa stie ca parintii lui vor face tot posibilul sa-l fereasca de probleme sau de situatii care l-ar putea pune in pericol.
Un copil are nevoie de dragoste, de afectiune din partea ambilor parinti. Un copil are nevoie sa stie cat de important este pentru parintii lui, cat de mult inseamna pentru ei si de cate lucruri ar face acestia pentru el.
Un copil are nevoie de putere si incredere venita din partea parintilor. El trebuie mereu incurajat si sustinut, pentru a duce la bun sfarsit un lucru pe care l-a inceput. Are nevoie de incredere, pe care numai un parinte il poate ajuta sa o dobandeasca.
Un copil are nevoie de un model in viata. De cele mai multe ori, modelul este chiar unul din parinti, asa ca ai grija cum te porti si cum actionezi, pentru ca asa va face si copilul tau. Va imprumuta din gesturile si felul tau de a fi si se va comporta exact cum o faci tu, in diferite situatii.
Un copil are nevoie de distractie, de motive de bucurie si de copilarie. Nu-l priva de jucarii sau de joculetele specifice varstei la care se alfa. Joaca-te cu el si incurajeaza orice hobby pe care il are si care consideri ca merita exploatat.

Citeste si:  Bolile cardiace pot provoca aparitia maladiei Alzheimer

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.