Lucruri indispensabile in primul an de viata al copilului

Primul an de viata al bebelusului tau este unul foarte important si totodata greu pentru tine, daca esti la prima sarcina.
Nu prea stii ce sa faci, cum trebuie sa te porti si mai ales, care sunt lucrurile de care ai nevoie pentru linistea si buna crestere a micutului tau.

Care sunt lucrurile de care ai nevoie si la ce iti folosesc ele ?

Forfecuta speciala pentru bebelusi este exrem de importanta. Din cauza metabolismului crescut, unghiutele micutului vor creste foarte repede, de aceea ar fi indicat sa ai o foarfecuta separata, speciala, cu varfurile rotunjite, cu care sa-i tai cu mare atentie unghiile micutului. Dezinfecteaza foarfecuta dupa fiecare utilizare si nu o lasa la vedere sau la indemana altor persoane.

Citeste si:  Sporturi de primavara

Aspiratorul nazal joaca in rol important in decongestionarea cailor respiratorii ale micutului. Daca nu poti folosi aspiratorul nasal, poti apela la serul fiziologic, pompita speciala pentru nasuc sau la picaturile de nas.

Termometrul este de nelipsit din trusa de ingrijire a bebelusului. Ai nevoie de un termometru de corp, dar si de unul pentru cadita sau camera. Cel pentru cadita trebuie folosit mai ales in primul an de viata, cand pielea micutului este foarte sensibila si predispusa la iritatii.
Temperatura ideala pentru baita nu trebuie sa depaseasca temperatura normala a corpului ( 37 – 38 de grade ).

Citeste si:  Unele medicamente anti-obezitate pot provoca anxietate si tendinte suicidare!

Umidificatorul va este de folos, pentru ca el va indica gradul de umiditate din camera micutului, care trebuie sa oscileze in jurul valorilor de 60 – 65%.

Paturica bebelusului trebuie sa fie din material hipoalergic, nicidecum sintetic, care poate provoca iritatii sau alergii grave. Opteaza pentru paturici colorate vesel, nu foarte pufoase, pentru a evita ca micutul sa inhaleze puf.

Citeste si:  Cateva statistici infioratoare despre boli venerice

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.