Mama buna

Exista intotdeauna multe lucruri pe care sa le invatam atunci cand vine vorba de a fi parinte. Dar exista anumite provocari pe care o mama le intalneste. Iata cum sa le depasesti si sa iti cresti copilul corespunzator:
1. Fii rabdatoare
Sa fii o mama este o provocare uneori, in special daca ai un fiu. Dar pastreaza-ti calmul si incearca sa ramai calma. Incearca aceasta avordare si la alte probleme. Ramai calma, explica motivele practice, etc.
2. Intereseaza-te in ceea ce priveste interesele copilului tau
Daca copilul tau iubeste muzica, cumpara-i o chitara si du-l la niste cursuri speciale. Pune intrebari, precum care este tipul sau preferat de muzica, cantecul preferat, etc. Daca fiica ta este interesata in moda, du-o la cumparaturi.
3. Nu fii zgarcita
Ok, nu spune nimeni sa arunci cu banii pe ferastra insa nici sa il privezi pe copilul tau de la anumite lucruri pe care le merita si de care are nevoie.
4. Asigura-te ca poate discuta cu tine
Incearca din rasputeri sa intelegi si sa fii o buna ascultatoare. Copilul tau trebuie sa vada in tine o prietena, nu o mama, un adult neintelegator.
5. Fii o persoana pe care sa se poata baza si nu rade de hobby-urile copiilor, de interesele lor sau de prietenii lor
Ce daca fata ta vrea sa devina doctor? Nu te enerva din cauza asta. Asta este viata copilului tau si asta este ceea ce isi doreste.Incearca sa respecti asta si sa te obisnuiesti cu ideea.
6. Fii capabila sa recunosti ca ceva ce ai facut poate sa fie gresit si nu iti fie frica sa te scuzi
Poate sa fie dificil, dar este mai bine pentru toata lumea daca admiti cand gresesti si iti ceri scuze.

Citeste si:  EXPOMEDIKA - un pas inainte pentru sistemul medical romanesc

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.