Marirea performantelor scolare

Orice parinte isi doreste ca propriul copil sa obtina rezultate cat mai bune la scoala. Notele mari ii creeaza copilului o imagine buna despre sine si ii sporeste totodata si increderea in fortele lui.
Abilitatea de a invata si de a studia, inca de la varste fragede, aduce cu sine multe sanse de castig si succes in viata unui copil.
Un copil care invata sa urmeze niste reguli proprii prin care sa se autodetermine sa studieze va fi capabil sa-si examineze potentialul si sa se incurajeze singur sa mearga mai departe sau sa urmeze cursuri de perfectionare.
Iata care sunt cele mai bune modalitati prin care ne putem ajuta copilul sa-si mareasca notele si performantele scolare:
1.Cititul. Cititul incurajeaza copilul sa creeze in mintea lui imagini si scenarii despre subiectul pe care tocmai il parcurge. Cu cat citeste mai mult si de mai multe ori aceeasi lectie, intr-un final va retine tot ceea ce este necesar pentru marirea notei.
2.Televizorul inchis. In medie, copilul se uita cel putin 4 ore pe zi la televizor, de cele mai multe ori chiar si cand isi face temele. Asa ca atunci cand este la lectii sau cand invata, inchide-i televizorul. In felul acesta te asiguri ca tot ceea ce citeste ramane stocat in memorie si ca nu dispare odata cu prima reclama pe care o vede la tv.
3.Prin exercitiile fizice ne ajutam copilul sa scape de scape stresul acumulat in timpul zilei, la scoala si totodata il ajutam sa-si pregateasca mintea pentru noi informatii necesare pentru a-si mari notele.
4.Il recompensam pentru performantele obtinute si ii facem din cand in cand mici suprize: ii cumparam un lucru pe care si-l doreste foarte mult, ii luam prajitura preferata sau ii daruim ultimul joc fifa pe care il poate juca in weekend dupa ce termina de facut temele.
5.Ii promitem ca daca isi mareste notele la scoala, la vara va avea parte de o vacanta de vis la mare sau la munte sau va merge in tabara de vara organizata de scoala, alaturi de colegii lui. Cu siguranta va fi si mai motivat sa invete mai mult si sa obtina rezultate satisfacatoare pentru a putea primi cadoul dorit.

Citeste si:  Romgermed demareaza campania "Testul Papanicolau iti salveaza viata"

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.