Masarea picioarelor

Dupa o zi obositoare la munca, cele care au cel mai mult de suferit sunt chiar picioarele tale. Un lucru foarte folositor ar fi masajul.
Medicina chineza asociaza fiecare parte a corpului unei anumite zone de pe picior. Presand respectivele puncte, stimulezi toate functiile- digestia, detoxiferea, etc. Reflexoterapia curata, deci, toxinele din organism.
Extremitatile sunt primele care sufera de frig. Urmarea: este perturbata toat circulatia energiei in organism. Frectioneaza talpa si degetele si caldura se va raspandi in tot corpul.
Masajul ajuta factorii activi din cremele si uleiurile pe care le folosesti sa patrunda in piele, iar aceasta va deveni mai supla, mai moale. Picioarele tale merita un rasfat complet: baie calda, gomaj, masca nutritiva si exfoliere. Plus masaj ferm, pentru a alunga toata tensiunea.
Apasa scobitura talpii, pentru a reactiva returul venos. Este mult mai putin obositor decat mersul pe jos, dar la fel de eficient.
Cand esti incaltata, degetele sunt stranse si condamnate la imobilitate. Mai ales daca porti incaltaminte stramta si tocuri inalte. Maseaza-ti degetele si unge cu rabdare, unul cate unul, ca sa isi recapete flexibilitatea. Si sa tina, din nou, la mers.
Pe talpa se afla si punctele reflexogene ce corespund ganglionilor limfatici. Vasele de sange si capilarele limfatice transporta si substantele nutritive catre celule, si deseurile toxice, in sens invers, pentru a le elimina din corp. Circulatia limfatoca e foarte lenta. Ea poate fi accelerata prin masajul talpii.
Intinde-te pe spate. Sprijina talpile pe perete, ceva mai sus, si fa miscari ca si cum ai merge. Tot corpul se relaxeaza. Iar starea de bine se transmite si psihicului tau.
E aproape imposibil sa iti masezi singura spatele. Noroc ca, masand articulatiile picioarelor, coloana vertebrala profita din plin.

Citeste si:  Grup de dezvoltare "COMUNICAREA MEDIC-PACIENT: de la blocaje la solutii"

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.