Mersul la sala face bine la sanatate

Activitatile de la sala de sport, fitness sau aerobic sunt unele dintre cele mai bune activitati pe care le putem face pentru organismul nostru, mai ales in perioadele de maxima solicitare si stres.
Ne-am gandit la acelea dintre voi care nu au timp sa mearga la sala de fitness din cauza programului incarcat, de aceea am pregatit in acest articol, pentru voi cateva dintre cele mai bune sporturi de sala, pe care le puteti face chiar la voi acasa:
Pilates – ne ajuta sa scapam de celulita si sa obtinem cu corp ferm, bine lucrat. Cu ajutorul acestei tehnici, o ora este de ajuns sa te umple de energie si buna dispozitie, deoarece intruneste beneficiile aerobicului si ale ridicarilor greutatilor.
Exercitiile de pilates se adreseaza in mod deosebit soldurilor, coapselor si feselor, care conduce starea de armonie, in asa fel incat partile corpului lucreaza ca un tot. Desi Pilates nu pune accentul pe cantitate sau pe cat de mult efort trebuie sa depui, conteaza faptul ca aceasta metoda trebuie sa te faca sa fii constienta ca intreg corpul tau lucreaza concomitent.
O alta metoda de fitness foarte buna o reprezinta aerobicul, prin care ne putem tonifia muschii abdominali, prin intermediul exerictiilor specifice care ne intaresc spatele si muschii din jur.
Exercitiile cardiovasculare sunt la fel de eficiente la celelalte doua metode prezentate mai sus, mai ales daca sunt efectuate in aer liber. Alergatul, mersul pe bicicleta, gimnastica aerobica, plimbarile, vaslitul sau simplul urcat pe scari ne imbunatatesc functionarea inimii, a plamanilor si a aparatului circulator.
Aceste exercitii ard calorii, ne ajuta la mentinerea greutatii ideale, scad tensiunea artertiala, intaresc sistemul imunitar, reduc riscul de diabet si alte boli legate de inaintarea in varsta.
Faceti putina incalzire inainte de a executa exercitiile cardio, prin respiratie si intindere, timp de 5 sau 10 minute. De asemenea, dupa fiecare exercitiu cardiovascular, trebuie facuta o pauza de 10 minute, in care corpul intra in pozitia de repaos si se odihneste, dar nu stand jos, ci mergand usor, respirand ritmic si band apa.

Citeste si:  Reguli simple pentru un bronz sanatos

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.