Mierea nu este buna pentru copii

Mierea este compusa din doua tipuri de zahar care nu poate fi procesar de sistemul digestiv, asa ca mierea este rapid absorbita de sange. Contine de asemenea proteine, vitamine si minerale, dar nu colesterol. Pentru persoanele adulte, mierea este buna, este sanatoasa, insa, ceea ce nu stiati este ca mierea nu este tocmai buna si pentru bebelusi.
Desi mierea este naturala, mancarea sanatoasa care in mod normal nu suporta viata bacteriala, este important sa stim ca poate fi daunatoare pentru sistemul imunitar al copiilor.
Copiii pana in varsta de 1 an ar trebuie sa fie feriti de alimentatia cu miere, pe masura ce sistemul lor imunitar nu este inca dezvoltat suficient de mult. Infectia poate cauza probleme grave al muschilor. Alte simptome includ constipatia, letargia, plansul, pleoape picate, lipsa de expresie a fetei, etc.
Botulismul la copii este rar letal, dar este evident ca este mai bine sa prevenim acest lucru.
Botulismul poate fi gasit si in praf, ulei si mancaruri negatite pe care copiii mai in varsta si adultii sunt expusi zilnic. Riscul este minim.
Este preferabil sa evitam sa hranim copiii sub varsta de 1 an cu miere, intrucat, asa cum am afirmat si mai sus, este daunatoare si este mai bine sa nu ne asumam aceste riscuri.
Pentru tine, ca mamica, este indicat sa consumi miere, pentru a-ti pastra sanatatea intacta, intrucat mierea este un remediu natural extrem de bun pentru multe probleme de sanatate care pot aparea in timp.

Citeste si:  Testul de sarcina

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.