Misterul prelungirii vietii

Cercetatori din lumea intreaga au incercat inca din antichitate sa descopere misterul vietii, al nemuririi sau macar al prelungirii acesteia. Au luat ca reper corpul uman si caracteristicile sale si au elaborat un fel de lista despre secretele longevitatii.

Fiti optimisti, deoarece s-a demonstrat stiintific ca persoanele optimiste au sanse mai mari de a nu muri prematur. Factorul de stres este mai putin prezent, favorizand o presiune arteriala stabila.

Citeste si:  Tratarea porilor mariti

Aveti grija la colesterol, deoarece daca nu este depistat, poate fi daunator sistemului vascular. Mancati mai putin si mai des, pentru a evita depunerea grasimilor.

Faceti miscare pentru a stimula intregul organism. O simpla plimbare in parc poate ajuta la prevenirea imbatranirii musculare si a ligamentelor. Exercitiile fizice moderate pot scadea riscul imbolnavirii de diabet.

Luati vitamine pentru a scadea riscul aparitiei cancerului.

Renuntati la fumat, deoarece renuntarea la acest viciu ajuta la prelungirea sperantei de viata.

Citeste si:  Ce trebuie sa stim despre flora vaginala?

Relaxati-va si fiti veseli pentru a reduce stresul si riscul aparitiei unor boli cardiovasculare ce pot lasa amprente nefaste asupra organismului. O sa observati o reala schimbare si totul va parea mai usor de realizat.

Consumati alcool cu moderatie. Un pahar de vin rosu, seara in timpul mesei este recomandat si nu dauneaza deloc organismului.

Evitati bauturile acidulate sau prea dulci, deoarece nu fac bine stomacului ducand la aciditate si dezechilibru acido-bazic.

Citeste si:  Sindromul tunelului carpian

Nu exagerati cu orele de somn, intrucat speranta de viata este mai mare la persoanele care dorm in jur de sapte ore pe noapte.

Speranta de viata a oamenilor scade din ce in ce mai mult, iar cumpatarea reprezinta momentan singura sansa de aparare in fata factorilor nocivi. Deci controlati-va alimentatia si starea emotionala.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.