Munca ne streseaza viata

Jobul si activitatitle zilnice de la birou, ne lasa uneori fara vlaga si fara chef de distractie sau atentie indreptata catre cei care ne asteapta bucurosi, acasa.
Care sunt cele mai stresante locuri de munca si cum ne influenteaza viata, vom afla in cele ce urmeaza:
Munca de la birou este una dintre cele mai stresante. Hartogaraie, acte peste tot, dosare, rapoarte de intocmit, ce sa mai.. un adevarat calvar pentru cel care trebuie sa faca acest lucru zilnic si sa nu-i placa deloc.
Pe langa acest stres, de a urmari mereu un deadline si de a fi gata in orice clipa pentru alta solicitare, mai punem in calcul si pozitia in care corpul nostru sta atunci cand suntem la birou: pe scaun, cocosati, cu ochii in calculator. Din cauza acestui lucru, ne vaitam de dureri de cap, stari acute de oboseala, dureri in zona ochilor, dureri de spate, etc.
Rutina pe care munca de la birou o implica se resimte de cele mai multe ori si atunci cand suntem acasa, fiind tentati sa repetam aceleasi gesturi, dar sub o alta forma: stam in pat sau pe canapea, cu ochii in televizor, intr-o pozitie care a devenit tipicara si spargem seminte sau mancam floricele.
Printre job-urile care implica munca la birou se numara: secretara, manager, receptioner, operator de date, administrator, contabil, etc.
Munca de teren este mai placuta decat munca de la birou pentru unele persoane, pentru ca ofera posibilitatea de a iesi din spatiul de lucru si de face si alte lucruri, in afara de cele care tin de hartogaraie si alte acte.
Avantajul muncii de teren este ca poti lua o gura de aer in timp ce muncesti si ca iti poti lua putin timp de gandire inainte de a actiona sau lua o decizie.
Printre job-urile care implica munca de teren se numara cel de reprezentant vanzari, jurnalist, reporter, asistent manager, ghid sau stewardesa.
Indiferent de tipul de munca pe care il efectuam, este in natura umana sa ne facem griji, sa ne strasem sau sa simtim ca nu mai facem fata. Cu toate acestea, grijile si stresul nu ne impiedica sa ne facem treaba cum trebuie sau sa ne bucuram de micile placeri ale vietii.

Citeste si:  Hot spot sanatate - colesterolul

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.