Naturopatia

Naturopatia este considerata “medicamentul originar” si este prima forma de tratament medical din Occident. Radacinile ei se trag din invataturile medicului antic grec Hipocrat. El prescria dieta, masaj, hidroterapie, elemente care formeaza nucleul naturopatiei de azi. Principiul de baza, acela ca numai natura vindeca, este esenta filosofiei naturopatice. Maestrul incearca sa il ajute pe pacient sa se vindece prin imbunatatirea starii generale de sanatate si sa nu o priveasca exclusiv ca pe o problema clinica. Cand starea generala de sanatate a individului se imbunatateste, boala dispare. Naturopatia se axeaza atat pe prevenire, cat si pe vindecare.
Sfaturi practice:
1. Naturopatia este atat un mod de viata, cat si o forma de tratament, in nici un caz o solutie pe termen scurt. Incurajeaza individul sa fie responsabil pentru sanatatea sa pe termen lung si ii ofera informatiile -care sa-l ajute sa atinga acest scop.
2. Deoarece naturopatia trateaza tot corpul si are ca tinta starea generala de sanatate, este benefica pentru o gama larga de afectiuni, inclusiv boli infectioase degenerative.
3. Naturopatia este un stil de viata care se axeaza pe prevenirea bolii prin obtinerea si mentinerea unei stari bune de sanatate.
Un avantaj important al naturopatiei este acela ca nu are nici un efect secundar periculos, deoarece se axeaza pe schimbari benefice ale stilului de viata, inclusiv schimbari de dieta, miscare si descurajeaza obiceiuri negative precum fumatul.
Scopul naturopatiei este mai degraba mentinerea sanatatii decat vindecare bolii, iar potrivit conceptului de baza organismul are puterea de a se vindeca daca este ajutat corespunzator. Metodele acestei forme de terapie care mentin sanatatea includ nutritie si dieta, post, masaj,hidroterapie, schimbarea stilului de viata si sfaturi sau indrumare psihologica.
O intelegere profunda a medicinei ca stiinta duce la acumularea cunostintelor de baza necesare pentru practica naturopatiei, iar studentul naturopat studiaza principalele stiinte medicale: anatomia, fiziologia, patologia si diagnoza.
Naturopatia priveste omul in intregul sau fizic, dar si la nivel psiho-emotional, punand inainte de toate forta vitala a individului.

Citeste si:  Asociatia Ovidiu Rom si GlaxoSmithKline (GSK) Romania lanseaza componenta de sanatate a programului Fiecare Copil in Gradinita in 20 de comunitati foarte sarace din Romania

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.