Nu doar un condiment exotic, ci si un remediu pentru problemele de sanatate: ardeiul cayenne

Ardeii cayenne (iuti) îsi au originile undeva acum 10.000 de ani, în America centrala si Africa, dar au fost atestati în anul 1493, în timpului voiajului lui Christofor Columb.Acesta leguma contine un ingredient activ numit capsaicina, un antioxidant care protejeaza celulele si ajuta la renegerarea lor. Praful de ardei iute, înglobat într-o crema obisnuita, de seara, are efecte calmante atunci când vine vorba de probleme reumatice, artrite sau de migrene. Mare atentie la ochi si la nas, parti extrem de sensibile la iutimea ardeiului!Chilli contine deasemenea si vitaminele A, B1, B2, C si P. Daca îl consumi cu moderatie, ardeiul iute are un efect calmant si de usurare a digestiei, iar în cantitati mai mari are efect purgativ. Excesul poate cauza însa grave arsuri ale stomacului, asa ca fii cumpatata!Medicii homeopati recomanda utilizarea decoctului de ardei cayenne pentru gargare. Ingredientele sale active dezinfecteaza si calmeaza gâtul iritat si amigdalele purulente. Daca se întâmpla sa înghiti o parte din mixtura, bea repede un pahar cu lapte. Laptele contine ingrediente ce neutralizeaza efectul de arsura, pe când apa, dimpotriva, o intensifica.Chiar si pentru banala raceala, ceaiul din ardei iute este indicat. Într-o cana cu apa fierbinte, presara o jumatate de lingurita de praf de chilli si 10 picaturi de zeama de portocala. Acest ceai o sa-ti desfunde caile respiratorii si o sa îti creasca presiunea sângelui în corp, ceea ce conduce la transpiratie si implicit, la reducerea senzatiei febrile.
Ardeii cayenne (iuti) îsi au originile undeva acum 10.000 de ani, în America centrala si Africa, dar au fost atestati în anul 1493, în timpului voiajului lui Christofor Columb.Acesta leguma contine un ingredient activ numit capsaicina, un antioxidant care protejeaza celulele si ajuta la renegerarea lor. Praful de ardei iute, înglobat într-o crema obisnuita, de seara, are efecte calmante atunci când vine vorba de probleme reumatice, artrite sau de migrene. Mare atentie la ochi si la nas, parti extrem de sensibile la iutimea ardeiului!Chilli contine deasemenea si vitaminele A, B1, B2, C si P. Daca îl consumi cu moderatie, ardeiul iute are un efect calmant si de usurare a digestiei, iar în cantitati mai mari are efect purgativ. Excesul poate cauza însa grave arsuri ale stomacului, asa ca fii cumpatata!Medicii homeopati recomanda utilizarea decoctului de ardei cayenne pentru gargare. Ingredientele sale active dezinfecteaza si calmeaza gâtul iritat si amigdalele purulente. Daca se întâmpla sa înghiti o parte din mixtura, bea repede un pahar cu lapte. Laptele contine ingrediente ce neutralizeaza efectul de arsura, pe când apa, dimpotriva, o intensifica.Chiar si pentru banala raceala, ceaiul din ardei iute este indicat. Într-o cana cu apa fierbinte, presara o jumatate de lingurita de praf de chilli si 10 picaturi de zeama de portocala. Acest ceai o sa-ti desfunde caile respiratorii si o sa îti creasca presiunea sângelui în corp, ceea ce conduce la transpiratie si implicit, la reducerea senzatiei febrile.

Citeste si:  Beneficiile pantofilor cu toc

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.