Nume ciudate pentru micuti

Venirea pe lume a unui copil este un eveniment frumos, pe care orice familie il asteapta cu bratele deschise. Pe langa pregatirile necesare acestui moment, parintii mai au si dificila sarcina de a alege un nume pentru micut, nume care sa i se potriveasca, nume care il va reprezenta toata viata de acum incolo, asa ca trebuie ales cu mare grija.
Majoritatea cuplurilor fac lungi liste de posibile nume si incep incetul cu incetul, prin eliminare sa ajunga la un nume care sa le placa ambilor parinti.
Desigur, mai sunt si cupluri care prefera sa dea copilului unul din numele nasilor, in semn de respect. Nu am nimic impotriva acestui lucru, insa daca pe nas il cheama Vasile, nu cred cat ti-ai dori ca si pe copilul tau sa il cheme Vasile sau Gigel.
In acest articol nu ne-am propus sa va influentam parerea cu privire la metoda prin care v-ati hotarat sa alegeti numele copilului, insa ne-am gandit sa va prezentam cateva dintre cele mai comice nume, pe care va sugeram sa le evitati, daca nu vreti ca mai tarziu, copilul sa vina acasa, plangand ca toti colegii de joaca rad de el si de numele lui:
1.Alejandro, Roberto, Mario sau orice alt nume de origine latina. Daca nici unul din voi sau din familie nu este de alta origine, este putin ciudat sa pui copilului alt nume decat unul romanesc. Sunt nume frumoase, insa, nu prea se potrivesc cu numele noastre autentice, roamanesti. Nu sugerez acum sa ii puneti numele Gheorghe sau Marioara, dar nici Alejandro sau Esmeralda.
2.Nu pot sa-i inteleg pe parintii care le pun mai multe nume copiilor. Inteleg sa pui doua nume, pentru ca un parinte il poate striga intr-un fel, celalalt in alt fel, etc. Dar sa pui vreo 3-4 nume, mi se pare deplasat si fara rost. Oricum nu il va striga niciodata nimeni pe toate cele 4 nume. Imagineaza-ti cum ar fi sa-l cheme in fata clasei, la scoala: “Andrei Valentin Cosmin Alexandru Popescu ai invatat?”.
3.Gheorghe, Mitica, Grigore, Nelutu, Marioara, Vasilica, Gherghina sau Florica, desi sunt nume autentic romanesti, nu cred ca sunt cele mai potrivite pentru un copil nascut in anul 2011, cand lumea a evoluat atat de mult, atat din punct de vedere tehnologic, cat si intelectual.

Citeste si:  Stem SURE va asteapta cu premii extraordinare la Baby Expo si Baby Boom Show!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.