fbpx

Nutritionistii recomanda cinci alimente care ne ajuta sa reducem nivelul colesterolului

Nutritionistii americani spun ca cinci alimente trebuie incluse la fiecare masa pentru ne mentine un nivel scazut al colesterolului: migdalele, ovazul, pestele, vinul rosu si soia.S-a dovedit ca migdalele reduc cu 4,4% colesterolul rau, daca se consuma câte 100 de grame zilnic. Mai mult, grasimea monosaturata din compozitia migdalei este cea mai sanatoasa grasime. Un alt aliment important este ovazul. Fibrele solubile care se gasesc în ovaz duc la o scadere drastica a colesterolului. Fie ca e consumat sub forma de terci sau sub forma de zeama de ovaz, aceasta cereala reuseste sa neutralizeze acizii care duc la formarea colesterolului. Deja se stie ca acizii grasi omega-3 din peste ajuta la prevenirea cancerului. Se pare ca aceiasi acizi ajuta la lupta împotriva colesterolului. Acizii grasi omega-3 se gasesc în cantitati mari în somon si în ton. Este bine ca un adult sa ia în jur de 1,5-3 grame de acizi omega pe zi. O patrime de somon matur contine chiar aceasta cantitate de acizi. La fel ca si pestele, vinul rosu, desi se stie ca ajuta inima, ajuta si în lupta cu colesterolul. Un pahar de vin este un anti-inflamator pentru artere si ajuta la mentinerea unui nivel scazut de colesterol. Flavonoizii din vin sunt cei care aduc aceste beneficii. Totusi, de retinut este faptul ca cine bea mai mult, nu înseamna ca e mai sanatos. Este recomandat ca o femeie sa bea un pahar de vin pe zi iar barbatul doua pahare. Ultimul aliment recomandat în lupta cu colesterolul este soia. Specialistii recomanda sa consumam 25 de grame pe zi.Mai multe cititi în Gândul.
Nutritionistii americani spun ca cinci alimente trebuie incluse la fiecare masa pentru ne mentine un nivel scazut al colesterolului: migdalele, ovazul, pestele, vinul rosu si soia.S-a dovedit ca migdalele reduc cu 4,4% colesterolul rau, daca se consuma câte 100 de grame zilnic. Mai mult, grasimea monosaturata din compozitia migdalei este cea mai sanatoasa grasime. Un alt aliment important este ovazul. Fibrele solubile care se gasesc în ovaz duc la o scadere drastica a colesterolului. Fie ca e consumat sub forma de terci sau sub forma de zeama de ovaz, aceasta cereala reuseste sa neutralizeze acizii care duc la formarea colesterolului. Deja se stie ca acizii grasi omega-3 din peste ajuta la prevenirea cancerului. Se pare ca aceiasi acizi ajuta la lupta împotriva colesterolului. Acizii grasi omega-3 se gasesc în cantitati mari în somon si în ton. Este bine ca un adult sa ia în jur de 1,5-3 grame de acizi omega pe zi. O patrime de somon matur contine chiar aceasta cantitate de acizi. La fel ca si pestele, vinul rosu, desi se stie ca ajuta inima, ajuta si în lupta cu colesterolul. Un pahar de vin este un anti-inflamator pentru artere si ajuta la mentinerea unui nivel scazut de colesterol. Flavonoizii din vin sunt cei care aduc aceste beneficii. Totusi, de retinut este faptul ca cine bea mai mult, nu înseamna ca e mai sanatos. Este recomandat ca o femeie sa bea un pahar de vin pe zi iar barbatul doua pahare. Ultimul aliment recomandat în lupta cu colesterolul este soia. Specialistii recomanda sa consumam 25 de grame pe zi.Mai multe cititi în Gândul.

Citeste si:  Cum trebuie pastrate medicamentele
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.