O mama de nota 10

Sa fii mama poate sa fie una dintre cele mai frumoase experiente pe care o femeie le-a trait in intreaga ei viata, dar poate fi de asemenea si cea mai stresanta. La urma urmei, sunt atat de multe lucruri diferite care se pot intampla atunci cand cresti un copil: ce faci daca unul din ei se imbolnaveste? ce faci daca are probleme comportamentale? ce faci daca ei cred ca esti o mama saraca? Atunci cand esti pe cale de a deveni mama, sau chiar esti mama, este greu sa ai o perspectiva asupra a ceea ce faci bun si ce nu in cresterea copilului.
Dar indiferent de ceea ce crezi despre tine insuti ca si mama, sansele sunt mari ca deja sa fii facut o treaba extraordinara. Nimeni nu a scris o carte despre cum sa fii o mama perfecta. De fapt, sute de carti sunt publicate in fiecare an cu referire la acest subiect, dar nici una nu iti poate garanta succesul. Iata secretul: sa fii mama este ceva la care nu poti sa fii perfecta. Tot ce poti sa faci este sa incerci sa dai tot ce ai mai bun in tine, sa ai simtul umorului atunci cand apar situatii nepravazute in cresterea copilului.
De fapt, simtul umorului este unul din instrumentele cele mai mari pe care le ai la dispozitia ta atunci cand cresti un copil. Este usor sa fii prinsa in zile foarte stresante din viata ta, la urma urmei, intre un job, intretinerea unei case si mentinerea unei relatii bune cu partenerul de viata, sa-ti pastrezi copilul fericit si sanatos poate fi o sarcina destul de dificila. Dar este important sa iti aduci aminte ca simtul umorului va alunga anxietatea si stresul din viata ta.
O alta cheie in a fi o mama extraordinara este sa fii putin creativa.
Sa fii o mama extraordinara isneamna de asemenea sa devii mai flexibila in programul tau din viata de zi cu zi. Sigur, atunci cand erai insarcinata era simplu sa planifici totul, dar realitatea poate sa fie putin diferita.

Citeste si:  Sunt gravida! Pot face radiografie?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.