O vitamina din cacao, mai importanta decat penicilina

Epicatecina reduce riscul de a face patru dintre primele cinci boli mortale ale oamenilor: atacul cerebral, insuficienta cardiaca, cancerul si diabetul, scrie Gândul.Descoperirea se bazeaza pe studierea unui trib din Panama, ai carui membri consuma circa 40 de cesti de cacao pe saptamâna. Bautura lor contine un nivel ridicat de epicatecina, vitamina care e, de regula, eliminata în cursul producerii de ciocolata, din cauza gustului ei amar. Acum, cercetatorii propun producerea de capsule cu epicatecina din cacao.
Epicatecina reduce riscul de a face patru dintre primele cinci boli mortale ale oamenilor: atacul cerebral, insuficienta cardiaca, cancerul si diabetul, scrie Gândul.Descoperirea se bazeaza pe studierea unui trib din Panama, ai carui membri consuma circa 40 de cesti de cacao pe saptamâna. Bautura lor contine un nivel ridicat de epicatecina, vitamina care e, de regula, eliminata în cursul producerii de ciocolata, din cauza gustului ei amar. Acum, cercetatorii propun producerea de capsule cu epicatecina din cacao.

Citeste si:  HEALTH & BEAUTY EXPO - 25-27 noiembrie 2011, la Sala Palatului din Bucuresti

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.