Optimism si zambet pentru un organism sanatos

Cercetatorii britanici ( ca doar ei se cam ocupa in ultimul timp cu studiile de caz ) au descoperit faptul ca persoanele optimiste, zambarete si cu un tonus bun sunt mai sanatoase decat pesimistii, care nu zambesc decat fortat si atunci cu jumatate de gura.
Sentimenul de bucurie care ne cuprinde atunci cand zambim este echivalent cu starea de relaxare, usurare, care face bine organismului. Aceasta expresie faciala este strans legata si de starea de sanatate, nu doar de cea psihica. Se pare ca atitudinea pozitiva,simtul umorului, sprijinul familiei si rasul ajuta organismul sa se simta mai bine, prin urmare sa treaca mai usor peste problemele de sanatate.
In momentul in care radem, muschii fetei se intind, pulsul si tensiunea arteriala cresc, iar respiratia se accelereaza, trimitand mai mult oxigen in tesuturi.
Rasul arde calorii, nu doar binedispune: in 10 minute de ras, putem arde peste 50 de calorii.
De asemenea, cercatatorii au descoperit faptul ca rasul intareste sistemul imunitar si reduce stresul, crescand numarul anticorpilor din organism.
Un studiu realizat pe persoanele care sufereau de diabet a indicat si faptul ca rasul scade nivelul zaharului din sange sau il poate mentine la o limita constanta.
Un alt beneficiu valoros al portiilor de ras il reprezinta relaxarea si somnul linistit. Dupa o partida copioasa de ras ai toate sansele sa adormi mult mai usor si sa uiti de dureri, in cazul in care acestea apar.
Rasul reduce starile de anxietate si lupta impotriva inflamatiilor articulare. Este un adevarat antidot al angoaselor, al starilor de proasta dispozitie, fiind considerat cel mai bun elixir al tineretii. Ca sa nu mai spunem ca rasul este irezistibil si contagios!
Rasul alunga depresia, diminuand starile de nervozitate, asadar este echivalentul unui anti-depresiv sau calmant.
Lupta cu succes impotriva aparitiei ridurilor si chiar daca accentueaza anumite riduri de expresie, rasul echivaleaza cu gimnastica faciala antirid, intinzand comisura buzelor si limitand aparitia barbiei duble.
In contextul acesta, avem toate motivele din lume sa zambim, sa radem si sa ne bucuram de tot ceea ce ne ofera viata..cu bune..cu rele.. cu bucurii si tristeti!

Citeste si:  Secrete din Italia pentru o piele frumoasa

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.