Osteoporoza : simptome si tratament

Osteoporoza este o boala care face ca oasele sa devina fragile in timp. In cea mai severa forma a sa, osteoporoza poate conduce la fracturi de oase, in special solduri, incheieturi si spate. Aceasta boala rezulta din deficiente minerala sau calciu si afecteaza mai mult femeile decat barbatii.
Osteoporoza este o boala progresiva. In timpul stadiilor initiale, oamenii nu au simptome deloc. Totusi, pe masura ce boala avanseaza, exista anumite semnale. Persoanele care sufera de osteoporoza vor avea dureri de spate, vor scadea in inaltime si vor avea fracturi frecvente.
Doctorii nu stiu inca eaxct ce anume cauzeaza osteoporoza. Totusi, oasele sunt in continua schimbare, producand noi celulele si absorbindu-le pe cele vechi intr-un proces denumit remodelare. In timpul tineretii, noile oase sunt produse mai repede decat se descompun cele vechi, dar odata ajunsi la varsta de 30, reversul devine adevarat.
Daca ai in istoria familiei tale persoane cu osteoporoza atunci ai mari sanse sa o dezvolti si tu.
Persoanelor cu osteoporoza le sunt prescrise medicamente create special pentru a incetini pierderea de celule osoase.
Exista anumite lucruri pe care poti sa le faci pentru a te proteja intr-o oarecare masura de dezvoltarea osteoporozei. Unul din factorii cel mai importanti este sa iei suficient calciu si sa faci suficiente exercitii fizice.

Citeste si:  Remedii naturiste pentru arsuri si taieturi

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.