fbpx

Oteturile vindecatoare

Oteturile medicinale sunt mai putin cunoscute, insa valoarea lor terapeutica este incontestabila.
Folosite sub forma de cura, vreme de cateva zile, in uzul intern sau exter, oteturile preparate din plante sau din fructe sunt pline de virtuti medicinale. In general, otetul este unul dintre cele mai vechi alimente si leacuri. Dintre toate oteturile, cel mai cunoscut ramane totusi cel de mere.
Veritabil panaceu
Intr-una dintre cartile sale, doctorul D.C. Jarvis sustine ca otetul de mere poate ajuta la prelungirea sperantei de viata prin tratarea unui lung sir de probleme de sanatate. Bogat in enzime si acizi organici, potasiu, vitamina C, vitamina B, magneziu ori fosfor, otetul de mere favorizeaza digestia si tine infectiile la distanta. In fiecare dimineata trebuie luate cate 2 lingurite cu otet de mere, diluate in putina apa la temperatura camerei. Nu trebuie baut repede, ci cu inghitituri mici, la intervale scurte de timp.
Ce boli trateaza
Cura cu otet de mere poate fi folosita de aproape oricine, fiind chiar o alternativa pentru pierderea unor kilograme excesive. Folosit intern sau extern, la masaj, otetul de mere este bun pentru:
Dischinezia biliara-femeile care sufera de probleme create de bila trebuie sa ia inainte de fiecare masa o lingurita cu acest preparat. Favorizeaza digestia si secretia de bila. Este bun si pentru indigestie.
Migrena-se iau 2 lingurite cu otet sau se maseaza tamplele cu acelasi preparat. La fel de eficiente sunt si compresele cu otet de mere diluat in apa rece. Taie greata si calmeaza durerile.
Anemie- se face o cura de cateva zile de otet indulcit cu miere de albine. Cate 2 linguri in fiecare dimineata.
Pietre la rinichi-se urmeaza aceeasi cura
Dureri de gat-se dilueaza putin otet in apa si se face gargara de 2 ori pe zi.
Raceala si gripa-se frictioneaza corpul cu otet de mere. Este un remediu foarte eficient impotriva febrei.
5 oteturi vindecatoare
Este foarte simplu si mai ales eficient sa faci acasa cateva oteturi medicinale. Nu trebuie decat sa pui la macerat in 500 ml apa -1 l de otet alimentar vreo 2-3 maini de planta. Lasa preparatul 10-15 zile sa se macereze, dupa care strecoara si foloseste-l pentru masaj, inhalatii sau in salate.
Otetul de trandafiri-este foarte bun pentru dezinfectarea ranilor, dar si pentru tratarea indigestiei sau a gripei. Intern, ia 2 linguri cu otet diluat intr-un pahar cu apa inainte de masa.
Otetul de chimen-este minunat pentru calmarea colicilor abdominale si impotriva balonarii. Se iau 2 lingurite inainte de masa.
Otetul de lacramioare-se maseaza cu el tamplele sau se aplica sub forma de compresa pe frunte pentru tratarea cefaleei.
Otetul de anason-are aceleasi proprietati ca si cel de chimen. In plus, ajuta la scaderea colesterolului.
Otetul de anghinare-este recomandat pentru calmarea colicilor biliare si pentru eliminarea calculilor. Favorizeaza digestia si imbunatateste functia pancreasului, daca iei o lingura inainte de masa.

Citeste si:  Relaxare mamici
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.