fbpx

Oul semicrud produce indigestie

Please select a featured image for your post

Medicii nutritionisti atrag atentia ca ouale semipreparate produc indigestie si toxiinfectie alimentara. „Cele mai periculoase oua sunt cele de rata si gasca pentru ca galbenusul acestora contine germeni in care pot duce la aparitia toxiinfectiilor alimentare. Nici ouale de gaina nu sunt ferite de aparitia acestor germeni. Este foarte important ca acestea sa fie consumate in stare solida, nicidecum lichida sau semilichida. Prin fierbere acesti germeni sunt distrusi”, afirma prof.dr. Dan Cheta. Medicii precizeaza ca ouale de gasca si rata trebuie fierte bine pentru ca altfel sunt digerate greu de stomac si apare indigestia. Totodata, specialistii mentioneaza ca albusul de ou necoagulat contine antinutrienti. „Aceste substante blocheaza absorbtia vitaminei B, dar mai ales a vitaminei B1 de catre organism. Pentru persoanele care prefera sa manance oualele semipreparete este indicat sa ia un supliment de aceste vitamine. Lipsa vitaminei B1 din organism are efecte secundare asupra sistemului nervos. Aceasta mai este responsabila si cu cresterea randamentului intelectual”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.
Medicii nutritionisti atrag atentia ca ouale semipreparate produc indigestie si toxiinfectie alimentara. „Cele mai periculoase oua sunt cele de rata si gasca pentru ca galbenusul acestora contine germeni in care pot duce la aparitia toxiinfectiilor alimentare. Nici ouale de gaina nu sunt ferite de aparitia acestor germeni. Este foarte important ca acestea sa fie consumate in stare solida, nicidecum lichida sau semilichida. Prin fierbere acesti germeni sunt distrusi”, afirma prof.dr. Dan Cheta. Medicii precizeaza ca ouale de gasca si rata trebuie fierte bine pentru ca altfel sunt digerate greu de stomac si apare indigestia. Totodata, specialistii mentioneaza ca albusul de ou necoagulat contine antinutrienti. „Aceste substante blocheaza absorbtia vitaminei B, dar mai ales a vitaminei B1 de catre organism. Pentru persoanele care prefera sa manance oualele semipreparete este indicat sa ia un supliment de aceste vitamine. Lipsa vitaminei B1 din organism are efecte secundare asupra sistemului nervos. Aceasta mai este responsabila si cu cresterea randamentului intelectual”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Citeste si:  Cand sa-l duci la control
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.