fbpx

Parintii aunt sfatuiti sa nu le dea copiilor alimente care contin coloranti artificiali

Parintii sunt sfatuiti de expertii britanici sa nu dea copiilor produse alimentare care contin anumiti aditivi pâna când rezultatele unui nou studiu vor fi publicate, scrie Gândul.Rezultatele preliminarii ale unui studiu anterior au "legat” acesti aditivi de aparitia hiperactivitatii si unei concentrari slabe în rândul copiilor. Agentia Standardelor în Alimentatie din Marea Britanie spune ca nu este nevoie de recomandari suplimentare pâna la aparitia rezultatelor studiului. Numai ca, potrivit BBC online, experti independenti sustin ca parintii ar trebui sa evite produsele care contin respectivii aditivi. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Southampton au testat aditivii (cunoscuti si sunt denumirea de E-uri) E102, E124, E110, E122, E104 si E129 pe copii cu vârsta de 3 ani si pe un alt grup cu vârsta de 8 la 9 ani. Cantitatea studiata era cea care poate fi consumata în medie, într-o zi, de un copil. Toti aditivii testati în studiu sunt aprobati spre folosire în Uniunea Europeana si sunt siguri, dar unii dintre acesti coloranti sunt înterzisi în tarile scandinave si în Statele Unite ale Americii. Pru Leith, seful Scolii Alimentatiei Adevarate, spune ca promoveaza mâncarea proaspata gatita în casa si în acest fel nu trebuie sa ne mai facem probleme în legatura aditivii alimentari.
Parintii sunt sfatuiti de expertii britanici sa nu dea copiilor produse alimentare care contin anumiti aditivi pâna când rezultatele unui nou studiu vor fi publicate, scrie Gândul.Rezultatele preliminarii ale unui studiu anterior au "legat” acesti aditivi de aparitia hiperactivitatii si unei concentrari slabe în rândul copiilor. Agentia Standardelor în Alimentatie din Marea Britanie spune ca nu este nevoie de recomandari suplimentare pâna la aparitia rezultatelor studiului. Numai ca, potrivit BBC online, experti independenti sustin ca parintii ar trebui sa evite produsele care contin respectivii aditivi. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Southampton au testat aditivii (cunoscuti si sunt denumirea de E-uri) E102, E124, E110, E122, E104 si E129 pe copii cu vârsta de 3 ani si pe un alt grup cu vârsta de 8 la 9 ani. Cantitatea studiata era cea care poate fi consumata în medie, într-o zi, de un copil. Toti aditivii testati în studiu sunt aprobati spre folosire în Uniunea Europeana si sunt siguri, dar unii dintre acesti coloranti sunt înterzisi în tarile scandinave si în Statele Unite ale Americii. Pru Leith, seful Scolii Alimentatiei Adevarate, spune ca promoveaza mâncarea proaspata gatita în casa si în acest fel nu trebuie sa ne mai facem probleme în legatura aditivii alimentari.

Citeste si:  Cum alungam seara stresul si insomnia
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.