Patutul potrivit

Una dintre cele mai importante piese ale trusoului unui nou-nascut este patutul.
Cum alegem si mai ales dupa ce critetii ne orientam atunci cand cumparam un patut?
In primul rand sa poata fi reglabil pe inaltime. Vorbim aici de cele 3 pozitii de inaltime la care sa fie reglata salteaua, astfel incat sa nu fie necesar sa te apleci foarte mult pentru a lua sau a pune copilul in patut. In plus, cand prichindelul va creste vei fi nevoita sa cobori salteluta la ultimul nivel, pentru a se putea ridica in picioare.
Patutul trebuie sa aiba o laterala culisabila, pentru lunile in care micutul o sa vrea sa urce si sa coboare singur din patut.
Indiferent daca alegi lemn sau textil, ai grija ca materialul din care e confectionat sa nu fie tratat cu substante care sa-i faca rau micutului. Sunt pareri cum ca lemnul ar fi mai sanatos pentru bebelusi, deoarece materialele textile atrag praf si poate fi mai greu de indepartat.
Alta caracteristica tine de mobilitatea patutului: daca este pliant sau fix. Avantajele unui pat pliant sunt urmatoarele: merge luat si in vacante, nu exista riscul de accidentare iar salteaua poate fi stransa ca o gentuta. Dezavantajul ar fi ca nivelul de jos poate fi prea aproape de podea. Cand o sa ajungi la acest nivel o sa vrei si o alta saltea, mai groasa, ca sa nu se simta piciorul central al patutului.
Accesoriul cel mai important il reprezinta salteaua. Aceasta trebuie sa fi exact pe dimensiunile patutului, pentru siguranta si confortul micutului tau. Alege o salteluta cu umplutura de bumbacel sau cu cocos, iarba de mare sau material hipoalergic, cu forma ortopedica.
Poti achizitiona protectia textila, adica acele pernute care se prind de barele patutului si care il protejeaza pe bebe de lovituri.
Desigur poti opta sa imparti patul conjugal si cu copilul, insa aceasta optiune ar trebui luata in calcul, provizoriu, daca va nu va permiteti momentan sa achizitionati un patut. Atat voi, cat si micutul aveti nevoie de spatiu si de intimitate.

Citeste si:  Neimplinirea sexualitatii isi are originea in interdictiile din copilarie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.