fbpx

Placinta cu visine scade colesterolul si riscul de diabet

În afara de controlarea nivelului de colesterol si reducerea riscurilor de diabet, aceste fructe sunt benefice pentru prevenirea bolilor cardiace, scrie Mediafax.Cele mai bune sunt ciresele amare si visinele, utilizate la realizarea placintelor, gemurilor si sucurilor, pentru ca efectul benefic vine din pigmentul responsabil pentru culoarea rosie a fructelor. Pigmentul antocianina, de obicei de culoare rosie, albastra sau violeta, este un compus natural care împiedica formarea cheagurilor de sânge în artere. Visinele contin cea mai mare cantitate de antocianine. Cercetatorii de la Universitatea din Michigan, Statele Unite, au adaugat cirese în hrana unui grup de cobai. Dupa trei luni, specialistii au descoperit ca nivelul colesterolului din sângele acestui grup de cobai a scazut semnificativ fata de nivelul colesterolului înregistrat la un grup de cobai care a avut o alimentatie normala. De asemenea, insulina s-a încadrat în limite normale. Steven Bolling, coordonatorul acestui studiu, a indicat ca echipa sa intentioneaza sa înceapa testele pe subiecti umani. Studii anterioare au demonstrat ca ciresele si visinele sunt benefice în artrita si în combaterea insomniei.
În afara de controlarea nivelului de colesterol si reducerea riscurilor de diabet, aceste fructe sunt benefice pentru prevenirea bolilor cardiace, scrie Mediafax.Cele mai bune sunt ciresele amare si visinele, utilizate la realizarea placintelor, gemurilor si sucurilor, pentru ca efectul benefic vine din pigmentul responsabil pentru culoarea rosie a fructelor. Pigmentul antocianina, de obicei de culoare rosie, albastra sau violeta, este un compus natural care împiedica formarea cheagurilor de sânge în artere. Visinele contin cea mai mare cantitate de antocianine. Cercetatorii de la Universitatea din Michigan, Statele Unite, au adaugat cirese în hrana unui grup de cobai. Dupa trei luni, specialistii au descoperit ca nivelul colesterolului din sângele acestui grup de cobai a scazut semnificativ fata de nivelul colesterolului înregistrat la un grup de cobai care a avut o alimentatie normala. De asemenea, insulina s-a încadrat în limite normale. Steven Bolling, coordonatorul acestui studiu, a indicat ca echipa sa intentioneaza sa înceapa testele pe subiecti umani. Studii anterioare au demonstrat ca ciresele si visinele sunt benefice în artrita si în combaterea insomniei.

Citeste si:  "Zilele Recoltei" va asteapta in Piata Crangasi, pe 22-24 octombrie
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.