Pregatirea pentru perioada post-natala

Chiar daca alegi sa citesti toate cartile din biblioteca, si participi la toate cursurile posibile, sa te inscrii pe site-uri pentru mamici, nu inseamna neaparat ca vei fi pregatita 100% pentru momentul in care vei naste si pentru perioada ce va urma. Trebuie sa admiti faptul ca multe lucruri le vei invata din proprie experienta, singura, dupa ce copilul tau se va naste.
Cu cat se apropie mai tare momentul in care vei naste, cu atat trebuie sa te gandesti ca trebuie sa fii cat mai pregatita. Este adevarat ca toate cursurile pe care le-ai luat sunt extraordinar de folositoare, insa incearca sa iti asculti si instinctele si sa nu te bazezi numai pe ceea ce ai invatat din manuale. Fa doar ceea ce este bine pentru tine si pentru copilul tau. Fii pregatita pentru dificultati si inarmeaza-te cu multa rabdare.
Nimic nu te poate pregati cu adevarat pentru ceea ce urmeaza, poti doar sa desenezi, sa conturezi in linii mari aceasta experienta din experienta altora si sa iei din ea doar ce e cel mai bun pentru tine. Trebuie sa fii sincera cu tine si sa recunosti faptul ca te imbarci la o experienta de o viata. Si aceasta regula se aplica chiar si la cel de-al saptelea copil de al tau. Fiecare sarcina in parte, fiecare nastere, fiecare copil este diferit in felul lui si raman realiste, nu idealiste.
Unul dintre motivele principale pentru care viitoarele mamici se confrunta cu o depresie postnatala este faptul ca asteptarile lor nu au fost atinse. Este dificil sa stii cum anume vei actiona, vei gandi sau vei interactiona intr-o anume situatie, mai ales daca nu ai mai trecut printr-o astfel de situatie inainte. Si nu iti fie teama sa ceri ajutor. Conteaza foarte mult sa fii cinstita cu tine in legatura cu punctele tale tari si punctele slabe. Si trebuie sa te gandesti ca orice s-ar intampla, nu trebuie sa te invinuiesti de faptul ca lucrurile nu au mers conform „planului”, pentru ca in principiu nu trebuie sa existe nici un plan. Nimeni nu este perfect, asa ca nu incerca tu sa fii asa.

Citeste si:  Cancerul de col uterin poate fi prevenit: Vaccinarea este acum posibila!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.