fbpx

Preparatele din carne se altereaza in mediu cald dupa o ora

Please select a featured image for your post

Carnea, produsele din carne si in general cele perisabile se altereaza la scurt timp in conditii de temperaturi crescute, spune prof.dr.Gheorghe Mencinicopschi. Chiar daca acestea arata si miros bine, ele trebuie aruncate, deoarece sunt deja alterate. „Timpul de alterare a alimentelor depinde de temperatura camerei. Daca este foarte cald, produsele alimentare se pot strica si in cateva minute, fara sa avem un indiciu foarte clar despre alterarea lor. Trebuie stiut ca in perioada in care alimentele perisabile au fost tinute la cald apar microbi patogeni, care duc la aparitia indigestiilor, a salmonelelor si a botulismului. Chiar si in conditiile in care avem aer conditionat in camera, alimentele se altereaza. Si aceasta deoarece aparatul recicleaza aerul din camera, care contine, pe langa microbi, si praf. Din aceasta cauza, este indicat ca alimentele sa fie consumate imediat sau sa fie depozitate in cel mai scurt timp in frigider, a carui temperatura nu trebuie sa depaseasca 4 grade Celsius. Cele mai perisabile alimente sunt ouale, carnea de orice tip si preparatele din carne, legumele preparate si salatele”, spune prof.dr.Gheorghe Mencinicopschi.
Carnea, produsele din carne si in general cele perisabile se altereaza la scurt timp in conditii de temperaturi crescute, spune prof.dr.Gheorghe Mencinicopschi. Chiar daca acestea arata si miros bine, ele trebuie aruncate, deoarece sunt deja alterate. „Timpul de alterare a alimentelor depinde de temperatura camerei. Daca este foarte cald, produsele alimentare se pot strica si in cateva minute, fara sa avem un indiciu foarte clar despre alterarea lor. Trebuie stiut ca in perioada in care alimentele perisabile au fost tinute la cald apar microbi patogeni, care duc la aparitia indigestiilor, a salmonelelor si a botulismului. Chiar si in conditiile in care avem aer conditionat in camera, alimentele se altereaza. Si aceasta deoarece aparatul recicleaza aerul din camera, care contine, pe langa microbi, si praf. Din aceasta cauza, este indicat ca alimentele sa fie consumate imediat sau sa fie depozitate in cel mai scurt timp in frigider, a carui temperatura nu trebuie sa depaseasca 4 grade Celsius. Cele mai perisabile alimente sunt ouale, carnea de orice tip si preparatele din carne, legumele preparate si salatele”, spune prof.dr.Gheorghe Mencinicopschi.

Citeste si:  Ajuta-ti copilul sa faca fata cu brio schimbarilor din viata sa!
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.